De Onaantastbaren | okt & nov 2022

De Onaantasbaren (12+)

Firma MES
Over samenleven met mensen die meer gelijk zijn dan jij.

Reserveer

In augustus 2019 werd de 19-jarige Harry Dunn in Engeland doodgereden door Anne Sacoolas, partner van een Amerikaanse diplomaat. Ze reed aan de verkeerde kant van de weg. Anne vlucht na het incident, dankzij haar diplomatieke paspoort, met een privévlucht naar Amerika. De zaak loopt op tot in Downing Street en het Witte Huis, maar Sacoolas wordt niet uitgeleverd of vervolgd. Harry’s ouders strijden tot op de dag van vandaag voor gerechtigheid. 

Firma MES onderzoekt deze zaak en geeft pijnlijk weer wat de uiterste consequenties van ongelijkheid, privilege en diplomatieke onschendbaarheid zou kunnen zijn. Ze ontsluiten de wereld van diplomatie en nemen je mee in een bloedstollende theateravond waar je niet zonder klamme handen en gewetenswroeging uit zult komen. 

Educatie

Bij de voorstelling biedt Firma MES een gratis lesbrief voor een les van 45 minuten, waarin we vertrekken vanuit de vraag: Wat als jij iemand zou doodrijden, maar je veroordeling kunt voorkomen door gebruik te maken van je onschendbaarheid. Zou je dat dan doen? Aan de hand van dit morele dilemma ontdekken de leerlingen wat een diplomaat doet en waarom hij/zij onschendbaar is. Ze discussiëren over de vraag of ongelijkheid tussen mensen in sommige gevallen misschien toch geoorloofd is. 

Op aanvraag in een workshop spoken word te boeken voor €100,-. We duiken met de leerlingen in de thematiek van de voorstelling. In 90 minuten tijd maken zij hun eigen spoken word-voordracht over macht(smisbruik) en/of (on)gelijkheid. Aan het eind maken we een opname van de voordracht die door de klas wordt verkozen als beste. Die zal bij de voorstelling te horen zijn in de foyer! 

De workshop vindt plaats op school, dag en tijd in overleg. Omdat er tijd nodig is om de opname na te bewerken en geschikt te maken voor de foyer, moet de workshop tenminste vier dagen vóór de voorstelling plaatsvinden. 

Interesse in het educatiemateriaal? Mail Tim Lafeber.

Speeldata

Vrije voorstellingen

di 18 oktober 2022
20:15 uur Theater aan het Spui
wo 19 oktober 2022
20:15 uur Theater aan het Spui
di 15 november 2022
20:15 uur Theater aan het Spui
wo 16 november 2022
20:15 uur Theater aan het Spui

Prijs per leerling €11,50

← Terug naar het vo aanbod