september t/m november 2021 | vrije voorstellingen

ALLEEN TE BOEKEN VOOR SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

Trojan Wars (12+)

HNTjong & Het Nationale Theater
Trojan Wars is hét theateravontuur van 2021 waarbij muziek, theater en events met elkaar clashen tot een unieke beleving.

Reserveer

Trojan Wars (12+)

De meest spectaculaire jongerenvoorstelling ooit

Trojan Wars is hét theateravontuur van 2021 waarbij muziek, theater en events met elkaar clashen tot een unieke beleving. Het Nationale Theater brengt een avondvullende experience waarbij je één van de bekendste oorlogen in de geschiedenis kan bingewatchen. Een voorstelling over vriendschap, onontkoombare liefdes en een onzekere toekomst. Over het goede en het kwade en het grijze gebied ertussen. Over waarom je je leven zou geven in een oorlog die nutteloos lijkt en die vijanden maakt van mensen die normaal je vrienden zouden zijn. Trojan Wars is gebaseerd op het epische verhaal van de Ilias van Homerus met een vleugje Game of Thrones.

Educatie

Bekijk de educatiepagina van Trojan Wars

Deel 0 
Deel 0 is een voorstelling en workshop in één en zal vooraf in de klas gespeeld worden. Twee beste vrienden stormen met Philotes, Godin van de Vriendschap, de klas in. Samen met de leerlingen duiken zij een groot kompas in. Aan de hand van verschillende opdrachten en scènes komen de leerlingen in aanraking met thematieken uit de voorstelling. Is vriendschap iets dat je beslist of dat je voelt? En wat gebeurt er met vriendschap als dit onder druk komt te staan? Wat als je vriend ineens je vijand wordt? De tekst van Deel 0 is geschreven door Peer Wittenbols.

Het bezoek aan de voorstelling
In de foyer van het theater worden de leerlingen ontvangen op het feest van de eeuw. De hele avond is één grote experience je doorloopt verschillende routes, krijgt te eten, voert opdrachten uit en wordt aan het denken gezet. En dan slaat het feest om in een oorlog....Wat verandert er als je niet meer in de buurt van je vrienden mag zijn?

Wil je meer informatie of je alvast opgeven voor de voorstelling. Mail timlafeber@hnt.nl 

Speeldata

Vrije voorstellingen

 

di 28 sep 2021

17:00u - 22:00u - Koninklijke Schouwburg

do 30 sep 2021

17:00u - 22:00ut - Koninklijke Schouwburg

vr 1 okt 2021

17:00u - 22:00u - Koninklijke Schouwburg

vr 26 nov 2021

t17:00u - 22:00u - Koninklijke Schouwburg

Prijs per leerling €29,00

← Terug naar het vo aanbod