Sander Plukaard

Sander Plukaard (1989) is vanaf seizoen 24/25 onderdeel van het vaste ensemble. Hij heeft al een jarenlange band met Het Nationale Theater. Bij HNTjong speelde hij in Lord of the Flies en De Vrekkin, beide onder regie van Noël Fischer. Ook speelde hij Mozart in de coproductie Amadeus van Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY, regie Theu Boermans. Afgelopen seizoen was hij als Sicinius te zien in Coriolanus, regie Nina Spijkers, eindregie Liesbeth Coltof.

Komend seizoen is Sander te zien in Antigone, Schuldig kind en Metgezwel (coproductie REINDIER, Sander Plukaard & Het Nationale Theater).

Biografie

Sander Plukaard studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Voor de rol van Knotten in zijn afstudeervoorstelling De Bosjes werd hij genomnieerd voor de ITS Kemn-A-ward 2013.

Afgelopen jaren was hij onder andere te zien in Cock (Theater Oostpool, 2023), Metgezwel (Reindier, 2023), Vrijdag (Toneelgroep Maastricht, 2021), Eine Nacht in Venedig (Toneelschuur Producties, 2021) en Drie zusters (Toneelschuur Producties, 2020).

Naast toneelwerk is Sander ook te zien in Nederlandse films en televisie-series, zoals Van der ValkZomer in ZeelandLoenatik the movie, Heer & Meester, Vechtershart en Lois.

Te zien in