Stefan de Walle

Stefan de Walle maakt sinds 2001 deel uit van Het Nationale Theater, voorheen Nationale Toneel. Hij is op 15 september 1965 geboren in Den Haag en verhuisde op zijn zevende naar het Gelderse dorp Twello. Zijn huidige woonplaats is Den Haag. De Walle heeft de Toneelschool Arnhem doorlopen.

Dit seizoen te zien in Dierenverhalen.

Biografie

Na zijn studie ging De Walle spelen bij het Ro Theater in Rotterdam. Hieraan zou hij verbonden blijven tot 2001 waarna hij aan de slag ging bij het Nationale Toneel in Den Haag. Bij het Nationale Toneel speelde hij (hoofd)rollen in grote repetoirestukken als Cyrano de Bergerac, De Graaf van Monte Christo, Jeanne d’Arc, De Zender en in de veelgeprezen solovoorstellingen Glenn Gould en Op een mooie Pinksterdag. Dit seizoen is Stefan de Walle te zien in The Children in regie van Eric de Vroedt. 

Film & Televisie

Naast op het toneel is Stefan ook te zien in tal van speelfilms als Oorlogsgeheimen, De Marathon, Doodslag, Majesteit en Terug naar de kust. Op televisie is Stefan een terugkerende gast in het improvisatieprogramma De vloer op en speelt hij in series als Nieuwe Buren, Volgens Robert en Beatrix, Oranje onder vuur en in televisiefilms als De Crisiscaravaan van Boris Paval Conen (Duivels Dilemma 2016). In 2018 is hij te zien in de speelfilm Dorst en Het leven is verrukkulluk van Frans Weisz en in de nieuwe televisieserie Exportbaby waarin hij de hoofdrol speelt.

Prijzen

In 2010 en 2013 wint hij de Arlecchino, dé toneelprijs voor de beste mannelijke bijrol, voor De Kersentuin en Speeldrift. Voor zijn hoofdrol in De Marathon wordt hij genomineerd voor de Gouden Kalf Beste Acteur en de Rembrandt Award ‘Beste Acteur’.

Dit seizoen te zien in: