Bram Suijker

Seizoen 19/20 te zien in Trojan Wars en Sexual Healing

Bram Suijker maakt sinds 2016 vast onderdeel uit van Het Nationale Theater, voorheen het Nationale Toneel. Hij is geboren en getogen in Nijmegen en woont in Amsterdam. Na de middelbare school is hij aangenomen bij de Toneelacademie Maastricht waar hij in 2013 afstudeerde.

Biografie
Direct na zijn afstuderen heeft Bram in meerdere voorstellingen van het Nationale Toneel gespeeld, zoals De Prooi, Het Stenen Bruidsbed, De Storm en Tasso onder regie van Johan Doesburg. Ook schitterde hij in Lord of the Flies van NTjong onder regie van Noël Fischer. Ook maakte hij voor Frascati een voorstelling samen met Naomi Velissariou Bij Toneelgroep Oostpool en was hij te zien in Fresh Young Gods. Vorig seizoen was Bram bij het Nationale Theater te zien in de voorstelling Oresteia onder regie van Theu Boermans en dit seizoen zal hij te zien zijn in de nieuwe voorstelling van Eric de Vroedt We zijn hier voor Robbie. Wegens groot succes keerde de eerder gemaakte voorstelling bij HNT Verzameld Werk van Shakespeare ingekort in seizoen 2017-2018 terug in het theater.

Film en televisie
Suijker was te zien in Van God Los onder regie van Daan Schuurmans en speelde twee seizoenen op de Parade, het ITS Festival en het Fringe Festival. Afgelopen jaar heeft hij meegewerkt aan diverse afstudeerfilms en speelde in beide seizoenen van de televisieserie Volgens Robert en Volgens Jacqueline. In 2015 werkte hij mee aan de serie Het Geheim van Eyck en speelde de hoofdrol in de korte film Ballen een jaar later.

Prijzen
In 2016 heeft Suijker op het Shortcutz Festival de prijs voor beste acteur in ontvangst mogen nemen voor zijn hoofdrol in de film Ballen. Daarnaast heeft hij in 2017 de Piket Kunstprijs in ontvangst mogen nemen.

Buiten HNT nu ook te zien in:
Op tv is Bram te zien in een van de hoofdrollen in de Telefilm Lost & Found (2018), de serie Zuidas (NPO3) en De Vloer Op! 2019. 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie