Bram Suijker

Bram Suijker is geboren en getogen in Nijmegen en woont in Amsterdam. Na de middelbare school is hij aangenomen bij de Toneelacademie Maastricht waar hij in 2013 afstudeerde.

Dit seizoen te zien in  Every Brilliant Thing en Trojan Wars

Biografie

Direct na zijn afstuderen heeft Bram in meerdere voorstellingen van het Nationale Toneel gespeeld, zoals De Prooi, Het Stenen Bruidsbed, De Storm en Tasso onder regie van Johan Doesburg. Ook schitterde hij in Lord of the Flies van NTjong onder regie van Noël Fischer. Ook maakte hij voor Frascati een voorstelling samen met Naomi Velissariou. En bij Toneelgroep Oostpool en was hij te zien in Fresh Young Gods. In seizoen 2017-2018 was Bram bij het Nationale Theater te zien in de voorstelling Oresteia onder regie van Theu Boermans en vorig seizoen was hij te zien in de voorstelling van Eric de Vroedt We zijn hier voor Robbie. Wegens groot succes keerde de eerder gemaakte voorstelling bij HNT Verzameld Werk van Shakespeare ingekort in seizoen 2017-2018 terug in het theater. Dit seizoen is Bram te zien in Sexual Healing en Trojan Wars

Film & Televisie

Suijker was te zien in Van God Los onder regie van Daan Schuurmans en speelde twee seizoenen op de Parade, het ITS Festival en het Fringe Festival. Afgelopen jaar heeft hij meegewerkt aan diverse afstudeerfilms en speelde in beide seizoenen van de televisieserie Volgens Robert en Volgens Jacqueline. In 2015 werkte hij mee aan de serie Het Geheim van Eyck en speelde de hoofdrol in de korte film Ballen een jaar later. Momenteel is Bram te zien in De Vliegende Hollander in regie van Joram Lürsen.

Prijzen

In 2016 heeft Suijker op het Shortcutz Festival de prijs voor beste acteur in ontvangst mogen nemen voor zijn hoofdrol in de film Ballen. Daarnaast heeft hij in 2017 de Piket Kunstprijs in ontvangst mogen nemen.

Dit seizoen te zien in: