De verhalen achter Every Brilliant Song

In de voorstelling Every Brilliant Thing speelt muziek een grote rol. Ray Charles, Frank Sinatra, Beyonce. Muziek die roert, beweegt en verstilt. Maar vooral muziek die relativeert en troost. En troost, dat kunnen we nu wel gebruiken. Daarom maken wij samen met het publiek een afspeellijst met troostmuziek: Every Brilliant Song. Lees hier alle verhalen achter de ingezonden liedjes. 

Terug naar Every Brilliant Song


Cast & crew Every Brilliant Thing

1. O Superman - Laurie Anderson
Erik Whien (regisseur)

Ooit was ik op een begrafenis en toen werd dit nummer gedraaid. Dat maakte enorme indruk. De boodschap van het nummer vind ik troostend. Al is het heel abstract. You can come as you are. En ook ’this is the hand, the hand that takes.’ Heel eenvoudig nummer. Simpele akkoorden. Maar het gaat onder je huid zitten. En gaf me dus toen troost.

75. Who Knows Where the Time Goes – Nina Simone 
Tamar van den Dop (actrice) 

But I will still be here
I have no thought of leaving
I do not count the time
for who knows where the time goes?

Het is een soort van uitzoomen, nadenken over waar de tijd heen gaat. En, I have no thought of leaving, wie wil dat nou niet elke dag horen? Nina Simone zegt het zelf, in deze live versie, waarom dit lied troost biedt. Luister maar naar haar woorden in de intro. Dat is troost op zich.

3. Don’t Miss It - James Blake
Bram Suijker (acteur) 

Ik vind het bijna pijn doen om dit nummer te horen en ik zet het vaak af en luister het zelden. Ik kan mijn vinger er niet goed op leggen waarom dit troost bied. Maar dat doet het wel.

4. The Jump Off - Lil’ Kim
Laura van Zuijlen (regie assistent)

Ik wil graag een nummer bijdragen dat ik opzet als er weer iets aan me gemansplained is. Niet omdat de tekst nu zo bijster feministisch is, maar de energie en beat van dit nummer zijn heerlijk om af te reageren. Zeker met de autoraampjes open en het volume op maximaal!

5. Oceaan - Racoon
Floor van Hees (productieleider)

De zin ‘Een oceaan om in te schuilen, nooit alleen meer hoeven zijn, ik heb gesmeekt niet meer te huilen, alsjeblieft’ kan ik eindeloos op repeat zetten, daar zit zoveel emotie in. Prachtig!

6. Worry walks beside me - Michael Kiwanuka 
Iain Hoeffnagel (technicus) 

Qua tekst kan ik me er goed aan relateren en daarnaast geeft het hoop op een soort ‘betere tijd’. En muzikaal te gek.

7. Minas de Cobre - Calexico 
Willemijn Barelds (dramaturg) 

Ik denk terug aan begin 2000. Op een zondagavond was ik in VERA, Groningen, voor een herdenkingsbijeenkomst. Ik was er samen met een vriend om zijn twee goede vrienden te herdenken die waren omgekomen bij de ramp met Afrikaanse veerboot Le Joola. Speciaal voor deze bijeenkomst kwam Calexico spelen. Ik kende hun muziek al. Maar live ervoer ik de enorme troostrijke kracht. Nooit meer zo’n bijzonder en emotioneel concert meegemaakt.

8. Dreams - Fleetwood Mac 
Marije Bettonviel (marketeer) 

Ik heb een hele leuke neef die mij ooit eens vertelde dat hij aan een onbekende wilde vertellen dat hij onderweg was naar een concert van Fleetwood Mac. Het lukte hem op dat moment gewoon echt niet om die twee woorden in één keer goed uit te spreken, maar hij bleef dit wel een minuut proberen en heeft toen alle mogelijke combinaties achter elkaar uitgesproken. Ik moet altijd heel hard lachen om dit verhaal en lachen is de grootste troost die ik kan vinden. 

44. Utopia and Visions - Don Cherry 
Duncan Macmillan (schrijver) 

A song that comforts me? I love a track called ’Utopia and Visions’ by Don Cherry. It’s atmospheric, melodic, transporting. I love how loose it is and how much additional noise there is in the background, how the instruments get quieter then louder in the mix. I love the wordless vocal. And the drums are incredible. I find the track quite emotional, though I can’t put my finger exactly on why. I often listen to it to help centre myself if I’m anxious or sad.

74. In Bicicleatta - Luis Bacalov
Mariana Aparicio Torres (acteur HNT ensemble) 

Een speels en melancholisch liedje, zonder woorden, dus vul het zelf in en het zal je vermaken of wat je ook maar nodig hebt op dat moment. 

Ik draag het op aan mijn liefdevolle vader die vorig jaar is overleden. Ook al had ik hem het allerliefst nog jarenlang bij me gehouden ben ik zo dankbaar dat hij nog vóór COVID-19 is gestorven. Die drastische verschuiving in ons leven, in de wereld, met alle zorgen die erbij komen heeft hij niet meegemaakt en dát zie ik als een lichtpunt.

45. Easy Living – Billy Holiday & Lester Young 
Eric de Vroedt (artistiek leider HNT)

De grootste troost is natuurlijk mijn geliefde en de saxofoon van Lester Young en de zang van Billy Holiday masseren na een zware dag mijn stress, zorgen of tranen weg en leiden me weer naar dat allerbelangrijkste besef: ik hou zó van iemand en, wauw, zij houdt ook nog van mij! Wat kan mij nog gebeuren?!

46. Birds - Anouk
Esther Segaar

De melodie doet denken aan melodieën uit een ander tijdperk, van Kurt Weill. Dit nummer zing ik graag, past bij mijn stem, het is melancholiek en troostrijk. Birds flying down the rooftops..ze zijn vrij!

47. Sleeping At Last - Neptune
Stevie Grimme 

De lyrics en muziek is gewoon prachtig en raakt mij persoonlijk op veel vlakken, dat werkt als herinnering om door te blijven groeien.

48. Still - Foo Fighters
Dieuwke le Feber

Het zet de tijd even stil.

49. Time Moves Slow - badbadnotgood
Wim Bennink

Toen ik het voor de eerste keer hoorde, blies het mij omver, het raakte me erg diep.

50. Smile - Nat King Cole
Marie-Louise Wijsmuller

Het helpt je om optimistisch te blijven, in welke nare tijd dan ook.

51. Strawberry Wine - Ryan Adams
Irma Van leeuwen

Mooi en voor elke stemming.

52. Each & Everyone - Everything but the Girl
Mark Kalsbeek

De melodie neemt me mee, tilt me uit m’n hoofd, elke keer weer. Ik doe even niets meer, maar laat de blazers het werk doen.

53. Perhaps love, John Denver
Steven Blok

Dit lied was mijn Source-lied toen ik alweer zo'n 14 jaar geleden in een voor mij persoonlijk moeilijke tijd (opkrabbelen na een echtscheiding) een heel goeie training volgde, die me weer in contact met mijzelf bracht. En hielp uit het dal waar ik in zat omhoog te klimmen.

54. Daylight and the Sun- Antony & The Johnsons
Margreet Hofland

Deze muziek is pure emotie. Ik hoorde het voor het eerst een minuut voor twaalf, om twaalf uur was ik jarig en ik vergat dat moment omdat ik alleen maar kon luisteren.

55.  The Doobie Brothers - Listen to the Music
Th.L. van den Hoonaard

Gebiedende wijs! Doen.

56.  Need your love so bad - Peter Green
Willem Roosenburg

Ultieme lovesong. Speelde ik zelf vroeger met de band en later nogmaals op het diner ter ere van de 40 ste verjaardag van mijn vrouw (inmiddels ex). 

57.  Elusive -  Blackwave
Aleida Perez

Ik vlieg zingend weg naar de zon op dit nummertje.

58. Girls-Moments and Whatnauts
Yvonne Van Kuijk

Omdat ik er blij van werd dat allerlei soorten meisjes leuk gevonden konden worden, dus ook ik. Het voelde als een soort geruststelling. Daarbij is het heerlijke muziek. Als volwassene denk ik nu: ze zijn players?!

59. Gole Bi Goldoon - Sevdaliza
Ursula Doorduijn

Magisch en mysterieus door de vioolpartij en het Perzisch. Hoewel het me emotioneert, voelt dit lied ook als een zachte, warme deken waar ik me in kan vleien als alles donker is.

60. I'll see you in my dreams - Bruce Springsteen
Joost Dettmeijer

For death is not the end

61. Chasing Cars van Snow Patrol
Margot Groenhuijsen

Omdat ik samen met mijn lief zo heerlijk kan verdrinken in (vooral de tekst van) dit nummer. Zeker omdat wij elkaar in coronatijd hebben ontmoet en het opbouwen van een relatie daardoor anders is.

62. We Leven nog - Ramses Shaffy
Claire Basch

Ik word altijd heel erg vrolijk van dit nummer. In het nummer zingt Ramses eerst situaties waar je niet blij van wordt, tot hij bij het refrein komt met de tekst: ‘We leven nog en niet zeuren!’ Dit is mijn motto geworden die ik gebruik als ik me rot voel, als ik bijvoorbeeld een slecht cijfer heb gekregen.

63. Feeling good - Muse
Michaela Sormani

Om alles wat het leven zo bijzonder maakt ♡

64. On saturday afternoons in 1963 - Rickie Lee Jones
yvonne janssen

Al favoriet sinds mijn 15e, niet omdat ik veel van de tekst begreep, maar omdat het ongrijpbaar en tijdloos mooi is.

65. Stronger! -  Gare du Nord
Ingrid van Engelshoven, minister van OCW

Als het een dag even wat minder gaat troost ik me met de gedachte dat je daar ook altijd weer sterker van wordt. Draai ik dit nummer en zing stiekem heel vals mee.

66. Motherland - Natalie Merchant
Babette Mulders

Zo mooi zacht en klein.

67. Zullen We Dansen - De Dijk
Anneke Verschut

Troost, niets hoeven zeggen, elkaar vasthouden en je laten meevoeren door muziek.

68. Mirrorball - Elbow
Jet van Basten Batenburg

Prachtig liedje over prille verliefdheid en hoe je de wereld dan bekijkt. Luister goed naar de tekst ...

69. Let It Be
Astrid Doesburg

Dit is voor mij het ultieme troostliedje. Laat het zijn, er komt een oplossing.

70. Adorn - Miguel
Stephanie Joubert

Dit lied gaat voor mij over liefde, de eeuwigheid van liefde die onaanraakbaar is door aardse onvolmaaktheden en verval. Dit liedje geeft mij troost, nu mijn vader in een vergevorderde stadium van Alzheimer opgenomen is in het verpleeghuis. Het dompelt mij onder in zijn liefde, die er altijd zal zijn. Ook nu hij niet meer de woorden en herkenning heeft om dat mij te vertellen.

71. Sorry - Kyteman
Joes Brauers

Het ultieme liefdeslied. Deze compositie sleurt je door de grootste spijt-, hunkering-, hoop- en verzoeningsgevoelens heen en doet me barsten van de energie die het opbouwt.

72. De Verzoening - Frank Boeijen Groep
Sander van den Akker

Omdat het gewoon een heel mooi lied/gedicht is. We kunnen wel een beetje liefde gebruiken allemaal in deze tijd.

73. 7 Seconds - Youssou N'Dour
J.M.A. De Jong

Mooi ingetogen lied.

74. In Bicicletta - Luis Bacalov
Mariana Aparicio Torres 

Een speels en melancholisch liedje, zonder woorden, dus vul het zelf in en het zal je vermaken of wat je ook maar nodig hebt op dat moment. Ik draag het op aan mijn liefdevolle vader die vorig jaar is overleden. Ook al had ik hem het allerliefst nog jarenlang bij me gehouden ben ik zo dankbaar dat hij nog vóór COVID-19 is gestorven. Die drastische verschuiving in ons leven, in de wereld, met alle zorgen die erbij komen heeft hij niet meegemaakt en dát zie ik als een lichtpunt.

76. Nothing compares 2 U - Jimmy Scott 
Cees Debets (directeur Theater HNT) 

De eerste keer dat ik Jimmy Scott live zag was op het Crossing Border Festival waar ik toen werkte. Een oudere breekbare man met een nog brozere stem. Het was prachtig. En hij bleek ook nog eens heel aardig te zijn. De tweede keer, weer bij ons op Crossing Border zong hij Nothing compares 2 U. Kippenvel. Ik kende het natuurlijk in de uitvoering van Sinead O’Connor, wist dat Prince het had geschreven, maar deze uitvoering kroop direct onder mijn huid. En nog steeds als ik dit prachtige nummer beluister.

77. That's Life - Frank Sinatra
Mart Schmitz

Het is een lied dat aangeeft dat er dingen ook buiten je controle liggen.

78. Jubilee Street - Nick Cave & The Bad Seeds
Erwin Zomers 

De opbouw van dit nummer is geweldig. Ik houd van lange nummers met een gelaagde opbouw. Deze opbouw raakt alle emoties.

79. I love you more - -Son of cloud 
Loïs Hageman 

Dit lied voelt als een kus op je voorhoofd.

80. Soldier's Things - Tom Waits
Jim Kreeuseler

Tijdens de voorstelling moest ik aan dit nummer denken.

81. Just Give Me a Reason - Pink, Nate Ruess
Fred van de Schilde

Zeker na het zien van de voorstelling wil ik dit lied laten horen. Voor Sam. Het heeft verdriet, hoop en verlangen in zich. Iedereen die verlaten is of heeft verlaten begrijpt wat er gebeurt in dit lied.

82.  Shir Eres (Lullaby)  - Avishai Cohen, Yonathan Avishai
Nel Vogel

Ontroerend mooie muziek dit, voel ik overal.

83. Marie - Randy Newman
Nieske Wedman

Vol emotie en liefde.

84. Somewhere Only We Know - Keane
Marleen Looijer

De muziek viertje mee op het pad van het lied en leidt je, via verdriet, naar de hoop op verlichting van dat verdriet.

85. Skyfall - Adele
Wim Bennink

Het allerbeste nummer bij een James Bond film. Ik heb deze ook als ringtone op mijn telefoon staan.

86. Always Look On The Bright Side Of Life - Monty Python
Wim Bennink

Als je hier naar luistert wordt alles weer betrekkelijk.

87. Hey Jude - The Beatles
Henk Janssen

Is mijn eerste singeltje, met mijn ouders gekocht bij platenzaak Henk de Leeuw in Almelo aan de Rietstraat, en dat blijft altijd voor mij een bijzonder liedje. Hoewel er veel betere liedjes zijn gemaakt blijft dit liedje voor altijd HET LIEDJE.

88. Premier Gaou - Magic System
Erwin Boschmans

Ik word altijd blij van dit nummer, het heeft een gevoel van zomer, brengt me terug naar de avond in de disco op mijn zeventiende toen ik in een boerendorp met 20 minderjarige vluchtelingen de hele dansvloer overnam en zag dat zij even uit hun dagelijkse struggles konden stappen.

89. The Right Place - Mathilde Santing
Remco Melles

Opeens zo’n helder moment, vaak ’s ochtends en onderweg, de gedachte: het gaat eigenlijk best goed. Om de zoveel maanden/jaren zo’n helder doorkijkje, waarin ik me realiseer: ik heb het niet eens zo gek gedaan!

90. Church - Coldplay
Bert Brouwenstijn

Het is een heerlijk lied met aan het eind een prachtig gezongen Arabische tekst die op mij een heerlijk rustgevende uitwerking heeft. De beknopte tekst van het lied heeft mij veel troost gegeven in deze barre corona tijden en de melodie is gewoon prachtig.

91. Faka Babes – Nimma Brothers
Jacqueline Duynstee

 “Graag deel ik mijn ‘muzikale zonen verhaal’. Zij hebben mij met hun muziek en teksten het afgelopen jaar geroerd, laten lachen en dansen in mijn huiskamer. Mijn man en ik lagen beide geveld op bed door Corona, een pittige tijd. Wat heerlijk dat je dan zoons hebt die met veerkracht en positiviteit op afstand middels muziek ons opbeurde!

Jolan is onze oudste zoon van 24 jaar en woont in Nijmegen. Hij maakt muziek en rap over zijn beperking en zijn beleving hierin. Door de lockdown had hij, doordat hij gedeeltelijk nog zorg krijgt, minder bewegingsvrijheid. Desalniettemin pakte hij de draad op en ging op zijn eigen kamer aan de slag met het maken van nieuwe muziektunes. Zijn broertje Robin, 21 jaar, woont in Utrecht op kamers en studeert internationaal business. Zijn stage in New Zeeland ging niet door. Zuur, maar andere vormen werden gevonden om optimaal deze tijd door te komen. Zo ontstond het idee om als broers in de lockdown periode samen een EP te maken. De Nimma-Brothers (Nimma = straattaal voor Nijmegen ) werd een feit!”

92. Stuck in a moment, You can't get out of – U2
DirkJan Vos 

“Ik werd van de zomer 's nachts door dit nummer van U2 overvallen, uit 2000, geen hit. Ik zat een beetje te YouTube-surfen en vond dit nummer. Kende het wel, maar dit was een zogenaamde lyrics-clip waarbij je de tekst van het nummer op het scherm ziet meelopen. Ik let doorgaans nooit op de tekst van popmuziek, maar nu drong het wel tot me door en ik werd direct enorm geraakt en ontroerd door de combinatie van muziek en tekst. Een schitterend nummer!”

100. I Miss You - Jasper Stevelinck
Jasmijn Bus

Voor alles wat en wie we moeten missen in deze periode. Zo mooi en emotioneel bezongen. Zo'n liedje verdient in een een bijzonder lijstje te staan.

102. Duurt Te Lang - Davina Michelle
Lidy van der Lugt

Het ging zo vaak door me heen dit jaar en dan speelde het weer… Het Duurt Te Lang! Goed gezongen, toepasselijke tekst. 

103. Good year for the roses -  Elvis Costello
Harry Verspaandonk

Prachtige mengelmoes van sentimentaliteit en verloren romantiek. Mooiste zin ever in popsong: but at least you thougt you wanted it, that's so much more than I can say for me (of woorden van gelijke strekking)

104. Hercules – Aaron Neville
Maurien Monsma 

Dit liedje gaat over sterk zijn als het tegenzit en elkaar steunen. Het ritme is zeer opwekkend, vrolijk makend èn troostend door de diepe bas!

106. Sorrow, tears and blood - Fela Kuti
Kiki van Beelen 

Deze song heb ik begin 2020 ontdekt. Ik vond het sowieso mooi, maar wat mijn gevoel versterkte was dat mijn Sierra Leoonse echtgenoot na een verblijf van drie maanden in Nederland weer terug moest naar Sierra Leone. Afrikaners mogen wel ons land in maar moeten direct weg wanneer de visumdagen op zijn, ook al ben je al tien jaar met elkaar getrouwd. Hij vertrok op 14 maart, drie dagen voordat bijna de hele wereld op slot ging. Lees meer ⟶ 

108. You raise me up - André Rieu 
Ineke Elshout 

Alle muziek van André Rieu is inspirerend en troostend. Maar als ik er een moet kiezen die je echt uit een depressief dal trekt, dan is het wel 'You raise me up'.

109. First Day Of My Life - Bright Eyes
Dominique Rijnja

Prachtig lied over liefde en altijd weer opnieuw kunnen beginnen. 

110. Crazy - Seal 
Pim Jansen 

Heerlijk en tijdloos nummer wat ook nu weer in deze Coronatijd aangeeft dat we niet overleven zonder af en toe een beetje gek te doen!

111. Dream Baby Dream - Bruce Springsteen 
Henriette Rooij

Dit helpt als je het echt niet meer ziet zitten. 

112. Ligo Akoma - Maria Farantouri
Esmeralde Masset

Omdat het lied in de tekst zacht en vriendelijk is: bloesem en licht. Maar de muziek is krachtig. Het moedigt aan om sterk te blijven tot er weer beter tijden aanbreken.

113. You can never hold back spring - Tom Waits
Hella Prins

Grijs gedraaid na het overlijden van mijn man in 2007, daarna mijn vaste ‘song of hope’: niet alles verdwijnt als er iets heftigs gebeurt, de wereld en het leven zijn zoveel meer dan je nú ziet.

114. Riverside - Agnes Obel 
Adriënne Schouw

'Riverside' is melodieus, fragiel en troostend, ik kreeg de muziek cadeau kort na een zwaar verlies en steeds als ik er naar luisterde stroomde ik een stukje mee en wist ik mij even gedragen door het water.

115. I Wish I Knew How It Would Feel to Be Free - John Legend & The Roots
Tamara Trotman 

In alle opzichten een “uplifting” nummer verbonden aan de burgerrechtenbeweging in de VS. De combinatie van de tekst en de muziek - waar ik niet stil bij kan blijven zitten - maken dat ik mij altijd enorm opgepept voel na het beluisteren hiervan.

116. Level of Concern - Twenty One Pilots
Herma Beerlage-Goddijn

Heerlijk nummer geschreven in deze quarantaine tijd. 

117. All the best moves - Smith & Burrows
Ellen Mannens

Vanwege die ene heerlijk relativerende zin: 'It don't get much worse, it don't get much better'.

118.  Kol Nidrei - Bruch
Durk Zwaagstra

Naast de droefheid is het ook hoopgevend. 

119. Papa - Harrie Jekkers
Marion van Duuren 

Omdat ik mijn vader na 4 jaar nog zo mis, maar met dit lied ben ik in een klap terug in mijn jeugd in ons flatje. Pa met zijn brommertje de kelder in, voetstappen in het trapportaal en dan de lucht van zijn leren jas en zijn sjekkies...dit lied brengt me terug en geeft zoveel troost.

120. Dance me to the end of love - Leonard Cohen 
Margaret Kroes

Zo'n veilig gevoel om samen naar het einde te dansen.

121. Midnight Moonlight - The Be Good Tanyas
NInke Overbeek

Gewoon een klein troostend liedje, voor midden in de nacht.

124. Flying - Living Colour

Dit 9/11 nummer van Living Colour toont nog maar eens aan dat traumatische gebeurtenissen kunnen inspireren tot prachtige muziek. 

125. Michael's Bones - Morrissey
Eddy Weeda 

Als tegenwicht voor alle mooie en vrolijke nummers op deze playlist. Dit is er eentje uit de categorie 'intens'. Daarna vooral weer iets uplifting!

128. The ballad of Lucy Jordan - Marianne Faithfull 
Corné va Bokhoven 

Omdat het een lied is dat hoop geeft. 

129. Liquid Spirit (Claptone Remix) - Gregory Porter
Maud Ramaekers

Als je 't ff niet meer weet, dan geeft dit je vibes. 

144. Nijjoar - Marlene Bakker 
Tiemen van der Laan 

De muziek van Marlene Bakker voert mij mee op golven van betovering en melancholie naar het land van mijn roots. Maar met haar warme en heldere stem bezingt Marlene ook de liefde. In prachtige melodieën en vaak poëtische teksten. Teksten waar je ook van kunt genieten als je het Gronings niet machtig bent. Zoals ook Frits Spits al eens jubelde. Afgelopen week bracht Marlene een nieuwe single uit: Nijjoar. Nieuw Jaar in het Nederlands. Een warme, liefdevolle boodschap op de drempel van Oud en Nieuw. Wat mij betreft een instant classic. Zeker in Noord-Nederland. Maar volgens mij heeft het alles in zich om dat in heel het land te kunnen zijn. De boodschap is universeel. En ook door iedereen te begrijpen.

146. Alfeto - Mayra Andrade
Helena Hilgerdenaar 

Het liedje Afeto van Mayra Andrade sleept mij al rennend door deze crisis heen!

151. Heelhuids - Beatrice van der Poel
Anne Kort

De afgelopen tijd voelt voor mij als een eenzame en donkere nacht en dit lied verwoordt het zo mooi. Daarom voor mij troostrijk.

Thin Air - Calliope Tsoupaki
Esther Gottschalk

Thin Air is geschreven uit compassie voor de wereld in lockdown, ter bescherming van de zwaksten. Het lied is over de hele wereld gespeeld door allerlei artiesten op verschillende instrumenten, vaak alleen per stream, omdat de festivals niet doorgingen. Prachtige uitvoering is bijvoorbeeld op theramin voor de cityproms. Of de uitvoering van Maya Fridman op cello. Mijn dochter is het in de lockdown op cello gaan spelen. Prachtige klanken vullen het huis.

152. Nooit meer - Nonkel Tony 
Lizzy de Wilde 

Nooit meer, gezongen door Nonkel Tony, een Vlaamse groep, is mooi, origineel en heerlijk 'zacht' gezongen. Dit nummer verdient het grote(re) publiek!

153. Verlangen - Bram Vermeulen
Peter Heerschop

Omdat hij in dit lied haarfijn uitlegt wat we van anderen en het andere bij ons dragen. 

154. Love Is All We Have Left - U2
Peter Heerschop

Omdat Love altijd is what is left. Want wij van de liefde zijn altijd in de meerderheid.

155. What if this is all the love you ever get - Snowpatrol 
Peter Heerschop

Luister en huil met een grote lach op je gezicht. Het is zooooo mooi.

156. Meer dan een Ander - Van Dik Hout
Peter Heerschop

Omdat het een prachtig liefdeslied is, gezongen vanuit een verlangend hart, en hard kan worden mee gezongen juist in deze tijd van gedwongen afstand.

157. Angie - Rolling Stones
Peter Heerschop

Het was het eerste lied dat ik hoorde na de geboorte van onze dochter. Leven en liefde en de soundtrack daarbij.

158. Daa Nyinaa - Ata Kak
Esther Scheldwacht

Dit is een onvergelijkbaar lied wat nog op niks lijkt wat op jullie lijst staat. Het is een liefdeslied wat mijn geliefde me eens stuurde en om heel vrolijk van te worden!

159. Dina moe hum - Frank Zappa
Kees Hulst

Het is hot, sweaty, en brilliant.

160. Spiders in Berlin - Meavy
Esther Scheldwacht

Een prachtig debuut. Mag niet ontbreken.

161. Bird of Sorrow - Glen Hansard
Rens Hemelsoet

Lied over je verloren voelen in deze wereld en de kracht van kwetsbaarheid, liefde en verbinding!

235. Who Knows Where The Time Goes - Sandy Denny
Liesbeth Rietman

Ik hoorde Tamar op de radio bij Kunststof waarin zij vertelde over haar mooiste nummer. Dit nummer door Nina Simone gezongen. De avond ervoor had ik nog het nummer van Sandy Denny gehoord en maakte het weer zo heerlijk weemoedig. Eigenlijk zou bijna alles van Sandy Denny op de lijst kunnen.

236. Kan Ik Iets Voor Je Doen - De Dijk
Durk Zwaagstra

We kunnen elkaar alleen maar troosten wanneer we openstaan voor de ander. Door de ander te vragen wat hij of zij nodig heeft, dan alleen kun je er voor diegene zijn.

237. Isabelle Huppert - Barbara Schöneberger
Wim Bennink

Omdat ik dan altijd weer moet denken aan de voorstelling, Mary said what she said van Robert Wilson in de schouwburg in Amsterdam. Dit was adembenemend mooi. En ik verheug mij erg op haar productie met Ivo van Hove.

Playlist