Schoolvoorstellingen

Seizoen 2024-2025

Met de klas naar Het Nationale Theater? Bekijk onze voorstellingen die geschikt zijn voor het primair onderwijs. Wil je samen met onze educatiemaker een programma samenstellen? Maak dan een afspraak met Ashley Boermans. Samen stellen we een mooi theaterseizoen samen voor jou en je leerlingen.Leuke voorstelling gezien? Boek je voorstelling via Cultuurschakel. Vragen over het boeken van een voorstelling? Neem contact op met Frauke van Opstal

HNTJONG & MARTHA!TENTATIEF
Vreemd ding
14 - 18 oktober | Groep 3 t/m 6

Een beeldende, fantasie- rijke voorstelling over hoe een wereld die je dacht te kennen plotseling vreemd aanvoelt.
Theater Sonnevanck, ROSE stories , de Nederlandse Reisopera
Piratenkoningin
21 oktober | Groep 5 t/m 8

Een vertelling vol moed, twijfel, doorzettingsvermogen. Een voorstelling met live orkest en operazangeres Francis van Broekhuizen.
SARA DE MONCHY / STIP THEATERPRODUCTIES
Sara's Mysteries
11 november | Groep 4 t/m 6

Ben jij ook superfan van de populaire podcast Sara’s Mysteries. De host Sara de Monchy komt naar het theater. Daar ga je live met haar een niet eerder uitgezonden mysterie tot op de bodem oplossen.
De Toneelmakerij
Giselle
18 november | Groep 6 t/m 8

Een meeslepend verhaal over stardom en vriendschap, over samen dromen en strijden voor wat je het allerliefste wil. Een voorstelling gebaseerd op een wereldberoemde klassieker.
House of Nouws
Hendrik IV - Ongeschikt voor kinderen
10 december | Groep 5 en 6

Een voorstelling die ieder moment uit de hand kan lopen. Een verhaal dat begint met een koning. De koning is gek, maar hij is wel de baas. Theaterkrant: een eigentijds en verfrissend relaas over de lol van waanzin, jezelf redden en je niet bang laten maken.
RIGHTABOUTNOW INC. / DE NATIONALE OPERA
Lennox
13 januari | Groep 3 t/m 6

Lennox wil graag dapper worden. Het liefst zo snel mogelijk. Daar was hij nu wel aan toe. Voor een jongen die nog niet dapper was, zag Lennox er gelukkig wel behoorlijk cool uit. Een groovy opera over moed, vriend- schap, en de ontdekking dat je wereld groter wordt als je meer weet.
Theater Utrecht i.s.m. HNTjong
STOM
30 & 31 januari | Groep 7 en 8

Er is iets mis met Ziggy. Ze praat niet meer. Niks. Geen woord. En niet dat ze het niet kan. Ze kan hartstikke goed praten, je had haar eens moeten horen. Maar nu zegt ze dus niks meer. Waarom? Zegt ze niet. Hoe lang nog? Zegt ze ook niet. NRC: ‘Stom’ is een hartverscheurend pleidooi voor het tonen van kwetsbaarheid.
DE TONEELMAKERIJ / BIJLMER PARKTHEATER
De Grootste Goochelshow
4 februari | Groep 4 t/m 7

Een adem- benemend avontuur vol verbluffende goochelacts. De broertjes Caspaar en Domingo zijn de beroemdste goochelaars van de hele woonkamer. Als volleerde illusionisten toveren zij onzichtbare konijnen uit hun hoed, zagen een familielid naar keuze doormidden en laten imaginaire olifanten verdwijnen. Maar als iets verdwijnt, waar blijft dat dan? En als het nooit meer terug komt, mis je het dan?
HNTJONG
Alleen maar lieve jongens
10 - 14 februari | Groep 5 t/m 8

Een fantasierijke voorstelling over vader- en moederfiguren, mannelijkheid en rolpatronen. Zeno moet zich van de juf gaan gedragen en rustiger worden ‘zoals de meisjes’. Zeno snapt er niks van – misschien komt het wel omdat er bij hem thuis geen meisjes zijn. Het is gewoon hij, papa en pap.
TG. WINTERBERG
Rappe en de Rots
17 februari | Groep 1 t/m 4

Voor Rappe is rennen het antwoord op alle vragen. Als hij rent, voelt hij zich sterk, komt hij altijd op tijd en kan niemand hem pakken. Daarom blijft hij maar gaan. Honderd keer de wereld rond. Tot hij op een dag BAM! tegen Rots aan botst.
HET FILIAAL THEATERMAKERS
POPpulisme
21 februari | Groep 6 t/m 8

Hoe één iemand een heel volk naar zijn hand kan zetten. Een grappige voorstelling met een donker randje. Met vier spelers, live slagwerk & zang en volledig met poppen gespeeld.
HNTJONG / MAAS THEATER EN DANS
Blaaskaak
Maart/april | Groep 3 t/m 6 (Op school)

Een brutale en fysieke theatervoorstelling, gespeeld op het schoolplein, waarin vier blaaskaken de spelregels onderzoeken van het opgroeien in een grote stad. Al spelend en dansend ontmoeten de Stad en de Wind elkaar. Wie is nou eigenlijk echt de baas?
THEATER SONNEVANCK
Stottrpjotr
3 maart | Groep 1 t/m 4

Prins Pjotr is jarig! Hij wordt zes. En prinsen van zes hebben een speciale taak: zij mogen als Weledele Voorlezend- heid elke avond het volk in slaap lezen. Feestelijk en kleurrijk muziektheater over leren praten met nieuwe woorden en communiceren over abstracte zaken, zoals liefde en verdriet.
THEATER ALS HET WARE
Flexibel als het ware
14 april | Groep 3 t/m 6

Hoewel we onszelf het liefst als flexibel persoon zien, is omgaan met verandering voor veel mensen lastig. Zo ook voor kinderen. Een verhuizing of een scheiding is enorm wennen. De voorstelling is een avontuurlijke tocht van twee reizigers die het ene probleem na de andere uitdaging moeten door- maken.
HNTJONG
Allemaal beestjes
Mei/juni | Groep 1 en 2 (Op school)

Over het geheime leven van alle kleine beestjes en diertjes om ons heen. Want waarom steken muggen eigenlijk, hoe wordt een rups een vlinder, waar- naartoe lopen de snelwegen in een mierenhoop en wanneer wordt er nieuw leven geboren in het insectenhotel?Contact

 

Vragen over de mogelijkheden en boeken? Neem contact op met onze educatiemaker Ashley Boermans via 088 356 5237 of ashleyboermans@hnt.nl.