Mélanie Lhôte

Holland Dance Festival 2024

Al 19 edities presenteert Holland Dance Festival internationaal gerenommeerde gezelschappen en danskunstenaars die anders nooit te zien zijn in Nederland. Het festival verrast en inspireert met dans, die grenzen verlegt en nieuwe perspectieven biedt.

Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 17 februari 2024 opent Holland Dance Festival een venster op de wereld in Den Haag, Rotterdam, Delft en Tilburg - waaronder bij ons in Theater aan het Spui!

Een van de producties waar onze vrienden van Holland Dance Festival-team enorm naar uitkijkt en die bij ons in het Spui is te zien, is de wereldpremière van An Accident, een bijzondere, spannende nieuwe samenwerking tussen de Australische danser Marc Brew en de wereldwijd vermaarde Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui.

Samen ontrafelen ze momenten uit het leven, waarbij ingrijpende gebeurtenissen en beladen herinneringen worden verkend. Voor Brew was dat zijn auto-ongeluk, dat hem in 1997 in een fractie van een seconde veranderde van een succesvol balletdanser in een verlamde man.

Programma

In de tweejaarlijkse dansbiënnale, Holland Dance Festival, maakt het Nederlandse publiek kennis met de meest actuele trends en ontwikkelingen binnen de internationale dans. De meest onderscheidende, spraakmakende en tegelijkertijd juist ook zeer toegankelijke producties en gezelschappen van over de hele wereld zijn gedurende vier weken te ervaren. Het festivalaanbod is complementair, veelzijdig en kent een uitgesproken focus op het fysieke, virtuoze spectrum van de dans. Hierin staan niet alleen grote gezelschappen centraal, maar ook beginnende artiesten en talentontwikkeling krijgen een podium. Het biedt jonge professionele makers de kans om zich zichtbaar te maken, inspiratie op te doen en hun netwerk te vergroten.

Logo Holland Dance Festival