Brown Sugar Baby - Het Nationale Theater - leerjaar 4 t/m 6 | alle leerjaren

maak een reservering

Brown Sugar Baby is een swingende en zenuwslopende komedie over een Indische jazzband in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie. Deze nieuwe voorstelling van Eric de Vroedt (De eeuw van mijn moeder) wordt gespeeld door elf muzikanten en acteurs, met onder andere Hein van der Heijden, Esther Scheldwacht en Mariana Aparicio.

1935, Hotel der Nederlanden in Batavia, Nederlands-Indië. De Indische familieband Brown’s Sugar Babies maakt zich klaar voor de grote finale van het jazzconcours. De feestzaal stroomt vol, maar backstage gaat er van alles mis. Een van de zangeressen is haar stem kwijt. De drummer moet last minute vervangen worden. En het jongste zusje van de familie is al dagen zoek. Ondertussen wemelt ‘t in het hotel van de meest schimmige figuren. Terwijl de problemen zich razendsnel opstapelen, zet bandleider Kurt alles op alles om zijn show te redden.

Brown Sugar Baby is een nieuwe toneeltekst van Eric de Vroedt geïnspireerd op de verschillende jazzbands van zijn opa en een verborgen familiegeschiedenis. Elf acteurs en muzikanten spelen deze swingende en zenuwslopende komedie over een Indische jazzband. Het verhaal speelt zich af in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie, een tijd waarin het Indonesische nationalisme door de Nederlanders steeds harder werd onderdrukt, maar amper nog viel te negeren.

Educatie

Benieuwd naar de educatiemogelijkheden (inleiding, nagesprek, workshop) bij deze voorstelling? Neem contact op met Tim Lafeber.

Speeldata

Vrije voorstellingen
wo 10 april 2024
20:15 uur de Koninklijke Schouwburg
do 11 april 2024
20:15 uur de Koninklijke Schouwburg
vr 12 april 2024
20:15 uur de Koninklijke Schouwburg
di 28 mei 2024
20:15 uur de Koninklijke Schouwburg
wo 29 mei 2024
20:15 uur de Koninklijke Schouwburg
do 30 mei 2024
20:15 uur de Koninklijke Schouwburg

Prijs per leerling €13,00