Acteur en theatermaker Helmert Woudenberg overleden

vr 24 nov.

We zijn geschrokken door het plotseling overlijden van acteur en theatermaker Helmert Woudenberg. Veel sterkte aan zijn familie, vrienden, dierbaren en iedereen die hij inspireerde.

Na zijn afstuderen in 1968 was Helmert Woudenberg (1945-2023) medeoprichter van het roemruchte Werkteater, één van de meest vernieuwende gezelschappen met een eigen werkwijze en eigen teksten.

Na zijn vertrek bij het Werkteater werkte Woudenberg eerst bij Toneelgroep Centrum en later als freelance acteur/theatermaker. In zijn lange loopbaan was hij als speler en/of maker betrokken bij meer dan 200 voorstellingen. Bijzonder waren zijn (solo)voorstellingen over onder meer Pim Fortuyn, Jezus Christus en het oorlogsverleden van zijn eigen familie.  Ook speelde hij regelmatig in films en televisieseries. Naast zijn werk als acteur was hij een zeer gewaardeerd docent op de toneelschool. Hij inspireerde velen met zijn spelmethode op basis van de vier elementen (Vuur, Water, Lucht en Aarde).

Woudenberg was erg trots op zijn solo’s. We verheugden ons op de voorstelling Onze grootste toneelspeler ooit, die hij komend voorjaar bij ons zou spelen. Tot aan zijn dood was Woudenberg actief als speler. Deze week nog was hij op tournee met de voorstelling Blind van Lot Vekemans; wat was hij blij en gelukkig met zijn rol in deze voorstelling!

We wensen iedereen heel veel sterkte met dit verlies ♥.