Lezing: Het Indisch Oud-Paspoortarchief 

Primeur: Paspoortaanvragen van duizenden Indische Nederlanders online
Nationale Herdenking 15 augustus
di 15 aug - 15:00
di 15 aug 2023
15:00
  • di 15 aug 2023
    15:00
    Koninklijke Schouwburg
    Sol LeWittfoyer

De lezing "Tussen twee werelden, identiteiten en identiteitsbewijzen in voormalig Nederlands-Indië" geeft een inkijkje in de familiegeschiedenis van duizenden Indische Nederlanders via de paspoortaanvragen in het Oud-Paspoortarchief. Dit archief ontstond in 1950 toen mensen in het voormalige Nederlands-Indië na de onafhankelijkheid van deze kolonie een Nederlands paspoort aanvroegen om naar Nederland of andere landen te kunnen reizen. 

Martijn Spruit, Informatiespecialist & Functionaris gegevensbescherming bij het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis neemt je mee in deze lezing mee in allerlei voorbeelden van aanvragen en laat zien welke genealogische informatie deze kartonnen kaart je geeft. De collectie met paspoortaanvragen in het Oud-Paspoortarchief is nu online te raadplegen, te bezoeken op de pop-up expo in de Koninklijke Schouwburg.

Tegelijkertijd met de tentoonstelling zijn er experts van het CBG aanwezig om je op te weg te helpen met DNA-onderzoek voor je eigen familiegeschiedenis. Laat stamboom- en DNA-coaches al je vragen beantwoorden.