Het Nationale Theater in uw testament

Hoe mooi zou het zijn om uw inspirerende ervaringen in onze schouwburg door te geven aan volgende generaties? Als u ons opneemt in uw testament, draagt u bij aan het doorgeven
van inspiratie. Voor uw gift zoeken wij altijd een bijzondere bestemming. Dit kan uiteraard in overleg. U kunt uw gift bijvoorbeeld oormerken voor de programmering van bijzondere voorstellingen, de ontwikkeling van jong talent, educatie of activiteiten voor speciale groepen publiek. Kortom: met uw gift kunnen wij in de toekomst theater in Den Haag een podium bieden. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden. 

Thea Bekker over haar nalatenschap aan Het Nationale Theater

“Mijn eerste kennismaking met de Koninklijke Schouwburg was via de affiche met de programmering voor het theaterseizoen dat in het winkeltje van mijn grootouders hing. Als “beloning” daarvoor kregen ze af en toe een paar vrijkaarten waar ik dan samen met mijn grootmoeder en mijn moeder gebruik van maakten. Een van de eerste keren dat ik de schouwburg betrad was toen mijn school er een lustrumuitvoering had van Le Bourgois Gentilhomme, geschreven door Molière. Verder was het de tijd van de Haagse Comedie met o.a. Paul Steenbergen, Myra Ward, en nog vele, vele anderen. Ik zag de voorstelling waarin een jonge Anne Wil Blankers Desdemona speelde in Shakespeare’s Othello, met Ko van Dijk en Paul Steenbergen en was erg onder de indruk. Door de jaren heen heb ik met verschillende vrienden allerlei voorstellingen bezocht. Omdat cultuur zo’n belangrijke rol speelt in mijn leven heb ik een aantal jaren geleden besloten diverse culturele instellingen, waaronder Het Nationale Theater, in mijn testament op te nemen. Ik vind dat ik degenen die me tijdens mijn leven zo’n plezier hebben gedaan wel iets terug mag geven. Het zou heel fijn zijn als dat er mede voor kan zorgen dat ook de jongere generaties van mooie voorstellingen kunnen genieten.”

Leo Sterrenburg, Hoofd HNT Educatie, over wat wij kunnen doen met uw steun

“Dankzij een legaat ontwikkelden we een interactieve rondleiding door de Koninklijke Schouwburg voor leerlingen uit het basisonderwijs: ze komen op plaatsen waar je normaal niet komt, ontmoeten personages uit de voorstellingen, denken na en spelen met theaterdocenten van HNT Educatie naar aanleiding van die ontmoetingen.”

Contact

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden, neem dan contact op met Elsbeth de Witt Wijnen via 06 137 08 398 of elsbethdewittwijnen@hnt.nl.