Yamill Jones

Yamill Jones (1990) maakt vanaf seizoen 24/25 onderdeel uit van het ensemble van Het Nationale Theater. Hij is geen onbekende, afgelopen seizoen was hij te zien in Let's talk about sex en in 2021 speelde hij in Trojan Wars (winnaar Gouden Krekel 2022). Ook speelde hij in De Oresteia (2018) en Amadeus (2019), beide in regie van Theu Boermans.

Dit seizoen is Yamill te zien in Romeo & Julia en komend seizoen zal hij te zien zijn in Moeder Courage.

Biografie

Yamill Jones studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij de acteursopleiding volgde. In 2008 was hij te zien in de jeugdserie Spangas. Al snel volgenden er meer rollen in diverse films en series zoals Lotus, Alleen Maar Nette Mensen en Verborgen Verhalen

In 2016 won Yamill 'Het Debuut' met zijn solo-voorstelling Vandaag Een Witte Man, op het ITS festival. In 2017 speelde hij in de voorstelling It’s My Mouth I Can Say What I Want To, een coproductie van Theater Oostpool & Theater Sonnevanck, onder regie van Daria Bukvic. De voorstelling werd genomineerd voor de 'Gouden Krekel'. Bij De Toneelmakerij speelde hij in Drie Biggetjes en het Wolfspak en Snackbar. Afgelopen seizoen was Yamill te zien in The Story of Travis (Theater Rotterdam, regie: Romana Vrede) en speelde hij de titelrol in Robin Hood (Theater Sonnevanck, regie: Daniel van Klaveren).

Te zien in