Combinatieserie | Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3

In deze combinatieserie bezoek je 15 voorstellingen in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3 voor € 200. Voor of na de voorstelling gaan we met elkaar in gesprek, vaak samen met een van de acteurs of de regisseur. De serie start op 27 september 2023 en loopt t/m 17 mei 2024. De voorstelling Love Doll van regisseur Lies Pauwels zit ook in onderstaande serie. Deze voorstelling staat binnenkort online en in onderstaand overzicht. 

Bestel combinatieserie

Ga hier terug naar het overzicht van alle toneel- en danskijkseries. 

 • Disgraced van Ayad Akhtar

  Black Sheep Can Fly | Het Nationale Theater
  Coproductie met Black Sheep Can Fly
  wo 27 sep

  Na de veelgeprezen voorstelling A Seat at The Table en Saman Amini’s Integratieplan (★★★★★) maakt Black Sheep Can Fly een sensationeel stuk met o.a. topacteurs Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen en Saman Amini. Disgraced roept de indringende vraag op of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

   

  Kom je voorafgaand aan deze voorstelling dineren in ons restaurant? Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

 • Het Debuut 2023

  Via Rudolphi Producties
  do 5 okt

  Tijdens Het Debuut ontdek je de meest opvallende afstudeervoorstellingen van 2023. Op één avond zie je drie verschillende voorstellingen van dé theatermakers van de toekomst. Met Het Debuut geeft Via Rudolphi Producties al meer dan 10 jaar de nieuwe generatie theatermakers een podium. Als één van de eersten zie je de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen.

 • Laagland

  Het Nationale Theater | Eric de Vroedt
  Vlijmscherpe komedie
  wo 25 okt

  Telegraaf ★★★★ / "Ambitieuze politieke satire" Theaterkrant / "Sublieme voorstelling. Maatschappijkritisch mét humor." bezoeker 

   

  Het Nationale Theater presenteert Laagland, de nieuwe vlijmscherpe en komische voorstelling van schrijver Nathan Vecht (televisieserie Het jaar van Fortuyn). Vingervlug en met snijdende humor toont hij de staat van Nederland. Een samenleving die wankelt langs de kloof tussen de elite en de lagere middenklasse en tussen aan- en afgehaakt Nederland. Eric de Vroedt regisseert een topcast met onder anderen Mark Rietman, Tamar van den Dop, Joris Smit en Soumaya Ahouaoui.

   

  Kom je voorafgaand aan deze voorstelling dineren in ons restaurant? Een reservering maak je gemakkelijk tijdens het bestellen van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

 • Wat is ruimte waard?

  theatercollege door Marjolijn van Heemstra
  do 2 nov

  Voor de Maand van de Filosofie schreef theatermaker en journalist Marjolijn van Heemstra het essay Wat is ruimte waard over het nieuwe kolonialisme in de ruimte. Het werd uitgegeven door De Correspondent. Op donderdag 2 t/m zaterdag 4 november staat Marjolijn bij ons in Het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg met haar inspirerende theatercollege over koloniaal denken van vroeger en nu. Van mijnbouw in Suriname naar mijnbouw op de maan. 

 • The Golden Stool, or the story of Nana Yaa Asantewaa

  LOD | Toneelhuis
  vr 17 nov

  Gorges Ocloo brengt met The Golden Stool, or the story of Nana Yaa Asantewaa een uiterst ritmische, dynamische 'AfrOpera'.

 • Vast

  Nineties
  do 30 nov

  Schrijver Nic Bruckman werkt als gevangenisbewaarder in de grootste gevangenis van Londen. Daar observeert en ervaart hij de complexiteit van opgesloten zitten. De gevangenis, als gesloten wereld, waar het kwaad wordt opgeborgen en vrijheid wordt begrensd. Een plek waar tralies grensgebieden zijn en ambiguïteit gevangen zit.  

 • Desire

  Louis Janssens
  vr 8 dec

  Desire speelt zich af in de overgang van nacht naar dag, van donker naar licht. Het moment waarop de mogelijkheden zichtbaar worden. Welke gedachten en twijfels spelen er tijdens dit zogenoemde ‘blauwe uur’? De voorstelling bevindt zich precies op dat ogenblik van onvervulde verlangens, en de drang om blijvend te kunnen beginnen, zonder te eindigen of ergens aan te komen.

 • De Eindtijd Revue

  URLAND
  vr 15 dec

  Na het succes van De Gabber Opera bestormt URLAND de schouwburg met een groteske meta-show over de Eindtijd. De Eindtijd Revue is een apocalyptisch en onheilspellend theaterfeest, waarin alle mogelijke eindes en Eindtijdverhalen clashen. URLAND’s credo is ‘WANHOOP DOET LEVEN’. En deze voorstelling vraagt: hoe leren we te wanhopen? Hoe bereiden we ons voor? 

 • Meta-moe

  Emma Buysse & Luna Joosten | Via Rudolphi Producties
  vr 2 feb

  Na het succes van Fringe Award-winnaar Great People en de bejubelde CRYBABY duikt het aanstormend all-round maak-duo Emma Buysse en Luna Joosten in de wereld van het all-inclusive resort. Verwacht een komisch, vlijmscherp en puntig duet met Emma, Mark Kraan en mascotte Bollo de Beer in een White Lotus-achtige setting.

 • De meester en Margarita

  Orkater | KONVOOI
  do 22 feb

  De meester en Margarita is een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.

 • Wachten op Godot

  Het Nationale Theater | Erik Whien
  Poëtisch, absurd en grappig
  za 9 mrt

  Met Wachten op Godot komt ‘het beste toneelstuk aller tijden’ terug in de theaters. Geregisseerd door Erik Whien, dé Beckett-regisseur van deze tijd. Jaap Spijkers, Mark Rietman, Joris Smit en Bram Coopmans spelen in dit meesterwerk, dat eeuwig blijft intrigeren.

 • Motherland

  Jip Smit
  wo 20 mrt

  In de wereld van Motherland heerst een vloek. Mannen hebben een levensloop van 80 jaar en vrouwen van drie dagen. Vrouwen zijn er enkel om te baren en sterven dan weer. Maar bij de geboorte van Katinka loopt het anders. Zij groeit niet op in één dag, veroudert niet razendsnel, is niet op dag drie alweer een oud vrouwtje waarbij het stof in de rimpels ligt. Nee, Katinka heeft de levensloop van een man en is voorbestemd deze eeuwenoude vloek te verbreken. 

 • Huis van Troje

  Toneelschuur | Mateusz Staniak
  wo 3 apr

  De Trojaanse oorlog is een mythe, maar de val van Troje is een feit. Maar waar beginnen de verhalen en houden de feiten op met bestaan? Wanneer een oorlog woedt op de schermen van onze tv’s of smartphones, denken we de waarheid te zien, terwijl het een verhaal is dat we voorgeschoteld krijgen door de media. Hoe worden de feiten gepresenteerd? En wie heeft daar baat bij?

 • Love doll playing with the big boys in a different kind of space

  LOD muziektheater | Lies Pauwels
  do 18 apr

  Wat als mensen niet meer tot spreken komen, en enkel het lichaam nog in staat is tot communiceren? Wat zegt een lijf? In haar nieuwe voorstelling gaat Lies Pauwels op zoek naar de zeggingskracht van de verstomde mens, een toestand waarin lichaam en geest ver uit elkaar lijken te liggen.

 • A Family Business - Bye Bye Daddy

  Dood Paard
  vr 17 mei

  A Family Business - Bye Bye Daddy gaat over een puissant rijke pater familias die een zakenimperium heeft opgebouwd en op sterven ligt. Zijn kinderen zijn allemaal opgetrommeld om naar het ouderlijk huis te komen en er is een enorme erfenis te verdelen. Door de oplevingen van de vader duurt het sterfbed langer dan verwacht.