Combinatieserie | Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3

In deze combinatieserie bezoek je 15 voorstellingen in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3 voor € 200. Voor of na de voorstelling gaan we met elkaar in gesprek, vaak samen met een van de acteurs of de regisseur. De serie start op 27 september 2023 en loopt t/m 17 mei 2024. De voorstelling Love Doll van regisseur Lies Pauwels zit ook in onderstaande serie. Deze voorstelling staat binnenkort online en in onderstaand overzicht. 

Bestel combinatieserie

Ga hier terug naar het overzicht van alle toneel- en danskijkseries. 

 • BYE BYE DADDY a family business

  Dood Paard
  vr 17 mei

  BYE BYE DADDY a family business gaat over de nazaten van een pater familias die puissant rijk is en op sterven ligt. Een broer en twee zussen komen samen in het ouderlijk huis om de laatste uren van hun vader te begeleiden, maar in plaats van diep treurig aan zijn sterfbed te zitten gaat hun aandacht uit naar onderling wantrouwen en frustratie.

  In afwachting van vaders’s laatste zucht drinken ze te warme witte wijn en schieten ze in oude patronen.

 • Love doll playing with the big boys in a different kind of space

  LOD muziektheater | Lies Pauwels
  do 18 apr

  Nieuwe creatie van regisseur en speler Lies Pauwels en componist Frederik Neyrinck, met B'ROCK Orchestra & Bertel Schollaert

 • Huis van Troje

  Toneelschuur | Mateusz Staniak
  wo 3 apr

  Troje staat op het punt van omvallen. De toekomst van de stad wordt niet bepaald door het lot of de goden, maar door de Trojaanse elite: Koningin Hekabe neemt alleen genoegen met een overwinning en is bereid hier alles voor op te offeren. Andromache moet de troon veilig­stellen voor haar zoon. En Cassandra gelooft dat zij de enige is die haar familie van zichzelf kan redden. 

 • Motherland

  Jip Smit
  wo 20 mrt

  Drie dagen om jezelf te leren kennen, drie dagen om de wereld te ontdekken, drie dagen om geschiedenis te schrijven en dan weer te vertrekken.

 • Wachten op Godot

  Het Nationale Theater | Erik Whien
  Poëtisch, absurd en grappig
  za 9 mrt

  Met Wachten op Godot komt ‘het beste toneelstuk aller tijden’ terug in de theaters. Geregisseerd door Erik Whien, dé Beckett-regisseur van deze tijd. Jaap Spijkers, Mark Rietman, Joris Smit en Bram Coopmans spelen in dit meesterwerk, dat eeuwig blijft intrigeren.

   

  ★★★★ NRC | ★★★★ Nederlands Dagblad | ★★★★ Scènes

 • De meester en Margarita

  Orkater | KONVOOI
  do 22 feb

  De meester en Margarita is een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.

   

  Voorafgaand aan deze voorstelling bieden we de mogelijkheid om te dineren in ons restaurant. Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

   

 • Meta-moe

  Emma Buysse & Luna Joosten | Via Rudolphi Producties
  vr 2 feb

  Na het succes van Fringe Award-winnaar Great People en de bejubelde CRYBABY duikt het aanstormend all-round maak-duo Emma Buysse en Luna Joosten in de wereld van het all-inclusive resort. Verwacht een komisch, vlijmscherp en puntig duet met Emma, Mark Kraan en mascotte Bollo de Beer in een White Lotus-achtige setting.

 • De Eindtijd Revue

  URLAND
  vr 15 dec

  Na het succes van De Gabber Opera bestormt URLAND de schouwburg met een groteske meta-show over de Eindtijd. De Eindtijd Revue is een apocalyptisch en onheilspellend theaterfeest, waarin alle mogelijke eindes en Eindtijdverhalen clashen. URLAND’s credo is ‘WANHOOP DOET LEVEN’. En deze voorstelling vraagt: hoe leren we te wanhopen? Hoe bereiden we ons voor? 

 • Desire

  Louis Janssens
  vr 8 dec

  Desire speelt zich af in de overgang van nacht naar dag, van donker naar licht. Het moment waarop de mogelijkheden zichtbaar worden. Welke gedachten en twijfels spelen er tijdens dit zogenoemde ‘blauwe uur’? De voorstelling bevindt zich precies op dat ogenblik van onvervulde verlangens, en de drang om blijvend te kunnen beginnen, zonder te eindigen of ergens aan te komen.

 • Vast

  Nineties
  do 30 nov

  Een intieme, confronterende voorstelling over liefde, macht en verraad in het gevangenissysteem.

  Vast vertelt het verhaal van een cipier die in zijn denken probeert te breken met de rigiditeit van de gevangenis. Het is zijn laatste dag.

 • The Golden Stool, or the story of Nana Yaa Asantewaa

  LOD | Toneelhuis
  vr 17 nov

  Gorges Ocloo brengt met The Golden Stool, or the story of Nana Yaa Asantewaa een uiterst ritmische, dynamische 'AfrOpera'.

 • Wat is ruimte waard?

  theatercollege door Marjolijn van Heemstra
  do 2 nov

  Voor de Maand van de Filosofie schreef theatermaker en journalist Marjolijn van Heemstra het essay Wat is ruimte waard over het nieuwe kolonialisme in de ruimte. Het werd uitgegeven door De Correspondent. Op donderdag 2 t/m zaterdag 4 november staat Marjolijn bij ons in Het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg met haar inspirerende theatercollege over koloniaal denken van vroeger en nu. Van mijnbouw in Suriname naar mijnbouw op de maan. 

 • Laagland

  Het Nationale Theater | Eric de Vroedt
  Vlijmscherpe komedie
  wo 25 okt

  Telegraaf ★★★★ / "Ambitieuze politieke satire" Theaterkrant / "Sublieme voorstelling. Maatschappijkritisch mét humor." bezoeker 

   

  Het Nationale Theater presenteert Laagland, de nieuwe vlijmscherpe en komische voorstelling van schrijver Nathan Vecht (televisieserie Het jaar van Fortuyn). Vingervlug en met snijdende humor toont hij de staat van Nederland. Een samenleving die wankelt langs de kloof tussen de elite en de lagere middenklasse en tussen aan- en afgehaakt Nederland. Eric de Vroedt regisseert een topcast met onder anderen Mark Rietman, Tamar van den Dop, Joris Smit en Soumaya Ahouaoui.

   

  Kom je voorafgaand aan deze voorstelling dineren in ons restaurant? Een reservering maak je gemakkelijk tijdens het bestellen van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

 • Het Debuut 2023

  Via Rudolphi Producties
  do 5 okt

  Tijdens Het Debuut ontdek je de meest opvallende afstudeervoorstellingen van 2023. Op één avond zie je drie verschillende voorstellingen van dé theatermakers van de toekomst. Met Het Debuut geeft Via Rudolphi Producties al meer dan 10 jaar de nieuwe generatie theatermakers een podium. Als één van de eersten zie je de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen.

 • Disgraced van Ayad Akhtar

  Black Sheep Can Fly | Het Nationale Theater
  wo 27 sep

  Black Sheep Can Fly en Het Nationale Theater presenteren samen het sensationele stuk Disgraced van schrijver Ayad Akhtar. Op het toneel staan o.a. topacteurs Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen en June Yanez. Saman Amini en Eric de Vroedt regisseren het stuk, waarin de indringende vraag wordt opgeroepen of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit. 

  "De toneeltekst van de Pakistaans-Amerikaanse toneelschrijver Ayad Akhtar is subliem." ★★★★ De Volkskrant 


  Kom je voorafgaand aan deze voorstelling dineren in ons restaurant? Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.