Ahmet Polat

De Nederlandsche Cocaïnefabriek (13+)- Tafel van Vijf - leerjaar 2 t/m 6 | alle niveaus

maak een reservering

De Nederlandsche Cocaïnefabriek is een muzikale gamevoorstelling over een weinig bekende pagina uit de Nederlandse geschiedenis: de legale handel in cocaïne tijdens de Eerste Wereldoorlog. In deze interactieve voorstelling gaan jongeren met de hoofdpersoon mee terug in de tijd en komen zij voor dezelfde dilemma’s te staan. In spelvorm maken ze keuzes in de cocaïnehandel waarbij ze spelen om de winst. Maar iedere keuze heeft een consequentie. Door het spel en de opzwepende live muziek wordt het verleden herkenbaar en voelbaar. Deze belevenis vergeten ze niet snel!

Educatie

De pop-up expo (onderdeel van het programma voorafgaand aan de voorstelling) geeft benodigde informatie en biedt historische context om de voorstelling goed te kunnen volgen.

Speeldata

Schoolvoorstellingen
do 23 nov 2023
10:30 uur Theater aan het Spui  | Zaal 1
do 23 nov 2023
13:30 uur Theater aan het Spui  | Zaal 1

Prijs per leerling €11,50

Boeken via Cultuurschakel

De gemeente Den Haag stimuleert scholen om met hun leerlingen de Haagse culturele instellingen te bezoeken. Daarom stelt zij voor de leerjaren 1, 2 en 3 per leerling €5,- subsidie beschikbaar. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie, is dat de school gebruik maakt van de landelijke CJP Cultuurkaart. Meer info op www.cultuurschakel.nl/inschrijven. Vragen over het inschrijven bij Cultuurschakel kun je stellen aan Frauke van Opstal.

boek deze voorstelling via Cultuurschakel

Ahmet Polat