Afrovibes festival 2019

Performing Arts Festival

Afrovibes Festival brengt in deze 16e editie actuele makers en kunstenaars uit Zuid-Afrika, Nigeria, Angola, Oeganda, Congo-Kinshasa en uit Nederland. Zij laten zien dat we vanuit Nederland en Afrika naar de wereld kijken vanuit verschillende perspectieven maar dat we, ondanks de afstand tussen Europa en Afrika, vaak dezelfde vragen hebben over wie we zijn, wat we willen zijn, wat onze identiteit is en waarom we handelen zoals we handelen.

Onder het thema Speak Truth to Power ligt de focus van het festival dit jaar op waarheid en macht. Onze huidige wereld kent een overdaad aan informatie. Met de groei aan ongefilterde (online) informatiebronnen rijst de vraag welke informatie waar is en welke niet. Is het begrip waarheid een illusie geworden in een wereld waarin sociale media bestaande stereotypen versterken door mensen (fake) nieuws, beelden en verhalen te tonen waarmee ze het op voorhand al eens zijn?

 

Afrovibes heeft het thema gekozen als artistiek weerwoord op de huidige tijd waarin verschillende machtsstrijden dagelijks in het nieuws te zien zijn. Van autoritaire regimes tot studenten die hun stem laten horen voor het klimaat en betaalbaar onderwijs. Waar vrouwen zich verenigen voor gelijkheid en tegen seksueel geweld, waar nieuwkomers en migranten hun positie moeten verdedigen en waar online media en nieuwszenders ingezet worden als blik naar de wereld, maar ook voor propaganda en fake nieuws.

 

Op zaterdag 5 oktober is de voorstelling Venus versus Modernity geprogrammeerd in het kader van het festival. Hier zijn reguliere kaarten voor te koop. Op zondag 6 oktober is er een uitgebreider programma (zie hieronder). Daarom is er voor deze dag een dagkaart waarmee je toegang krijgt tot heel het Afrovibes festival programma op zondag 6 oktober.

 

Het programma van zondag 6 oktober

13.00 Wowojo open (kruiden, boeken, pangi’s, afingi soep en meer)
13.30 Plengoffer & lezing: Dag van de Vrede
13.30 Dag van de Marrons door Kula Skoro ft. Marcha Djoe
15.00 Speaking Truth to Power: panel talk over hedendaags verzet
16.00 Pangi show van Sisa Events
16.30 Theaterstuk Stamboom Monologen 
16.30 Lezing Marronheldinnen
17.00 Buffet Marroncatering (Moksi Patu)
17.45 Boekpresentatie Makida Daniel: Surinaamse Marrons Vertellingen
18.15 Black Ladies Talk: Generatie XYZ (talkshow over overdracht & opvoeding in foyer)
18.15 DocuFilm van Kenrich Cairo: Hidden World (Zaal 2)
20.15 Dansvoorstelling Amaqhawe
21.00 Agii Pisi featuring Marcha Djoe (Live muziek met dansi in foyer)

Afrovibes: Speak Truth to Power

Voorstellingen

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie