HNTonbeperkt

Wij maken onze voorstellingen voor steeds meer mensen toegankelijk. Wij vinden het belangrijk om het aanbod van Het Nationale Theater te laten zien, horen of voelen aan iedereen, ook mensen met een beperking. Daarom zijn wij vorig jaar gestart met HNTonbeperkt. Wij kijken terug op een geslaagd pilotjaar en gaan dit seizoen door om nog meer voorstellingen en programma’s toegankelijk te maken.

Een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, hoeft geen belemmering te zijn om naar het theater te komen. Er zijn andere voorwaarden nodig om het theaterbezoek mogelijk te maken. Dit seizoen bieden wij bij een aantal voorstellingen hulpmiddelen aan en doen wij aanpassingen om wél naar het theater te kunnen gaan! Wij werken hierin samen met een aantal gespecialiseerde organisaties.

Op deze pagina vind je meer informatie over wat wij doen, voor wie en welke toegankelijkheidsmiddelen wij inzetten. Wil je meer weten over de toegankelijkheid van onze zalen? Dan verwijzen we je graag naar deze pagina.

Heb je tips of vragen? Wij horen het graag, stuur een mail naar onbeperkt@hnt.nl

Blinden en slechtzienden

Wij voorzien een aantal theatervoorstellingen van audiodescriptie; een audiobeschrijving door een blindentolk. Via een koptelefoon hoor je de beschrijving wat er op het toneel te zien is, wat de acteurs doen en hoe het decor eruit ziet. Met vooraf een Meet&Feel. Wij werken samen met Stichting Komt het zien! Blindengeleidenhonden zijn welkom in onze zalen.

Mensen met een hoge prikkelgevoeligheid

Wij maken een aantal voorstellingen toegankelijk voor mensen die niet goed tegen prikkels kunnen. Mensen met bijvoorbeeld hersenletsel, chronische ziekte, autisme. Dit doen wij door de omgevingsfactoren zoals licht, geluid en tempo aan te passen. Bij prikkelarme voorstellingen faciliteren we een stilteruimte.

Doven en slechthorenden

Om voorstellingen toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden zetten wij Nederlandse gebarentolken en schrijftolken in. Deze gebarentolken zijn goed zichtbaar op plekken die hiervoor gereserveerd zijn. Geef dit bij de reservering aan. In de Koninklijke Schouwburg is FM gehoorondersteuning beschikbaar. In Theater aan het Spui en Zaal 3 kunnen plekken op de eerste rij gereserveerd worden.

Nieuwe artistieke mogelijkheden toegankelijkheidsmiddelen

Wij hebben onszelf de vraag gesteld of de voorwaarden waar een voorstelling aan moet voldoen voor mensen met een beperking, een inspiratie kan zijn om anders te kijken naar het maakproces van een voorstelling. Wij onderzoeken dit in een aantal projecten dit theaterseizoen.

Reserveren

Telefonisch reserveren via de centrale kassa 088-3565356 (ma-za 12:00-18:00) of mail naar kassa@hnt.nl.

Als u tijdens uw bezoek assistentie nodig heeft kunt een van onze medewerkers aanspreken bij de entree of bij de zaal. Zij assisteren u graag. Je kunt het ook van te voren aangeven bij je reservering. HNTonbeperkt wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Gemeente Den Haag en de Vrienden en Donateurs van Het Nationale Theater.

Houd deze pagina in de gaten voor de voorstellingen van HNTonbeperkt.

Voorstellingen

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie