Toegankelijkheid

Maak kennis met HNTonbeperkt 

Dit theaterseizoen start Het Nationale Theater met de pilot: Het Nationale Theater Onbeperkt waarin wij onze voorstellingen voor meer mensen toegankelijk maken. Dit doen wij door samen met belangenorganisaties in de praktijk uit te zoeken wat er nodig is om het theaterbezoek zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Wij vinden het belangrijk dat ons actuele aanbod gezien, gehoord, beleefd of gevoeld wordt. De een kan niet zien, de ander niet horen, de ander kan niet tegen prikkels. Dat betekent niet dat de zin om uit te gaan of de culturele interesse weg is.

 

Een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, hoeft geen belemmering te zijn om naar het theater te komen. Er zijn net wat andere voorwaarden nodig om het theaterbezoek makkelijker te maken. Dit seizoen bieden wij bij een aantal voorstellingen hulpmiddelen en aanpassingen aan om wél naar het theater te kunnen gaan!

 

Blinden en slechtzienden

Een theatervoorstelling met audiobeschrijving door een blindentolk. De blindentolk beschrijft via een koptelefoon wat er op het toneel te zien is, wat de acteurs doen en hoe het decor eruit ziet. Met vooraf een Meet&Feel. Wij werken samen met Stichting Komt het zien!


Mensen die minder goed tegen prikkels kunnen

Wij maken een aantal voorstellingen toegankelijk voor mensen die niet goed tegen prikkels kunnen. Mensen met bijvoorbeeld hersenletsel, chronische ziekte, autisme. Dit doen wij door de omgevingsfactoren zoals licht, geluid en tempo aan te passen. Wij werken samen met Stichting Onbeperkt Genieten.


Doven en slechthorenden

Om voorstellingen toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden zetten wij Nederlandse gebarentolken in. Deze gebarentolken zijn goed zichtbaar op plekken die hiervoor gereserveerd zijn. Geef dit bij de reservering aan. Wij werken samen met Theater met Tolk.

In de Koninklijke Schouwburg is FM gehoorondersteuning beschikbaar.
In Theater aan het Spui en Zaal 3 kunnen plekken op de eerste rij gereserveerd worden.
 

Rolstoeltoegankelijk

De theaters van Het Nationale Theater zijn ingericht op het ontvangen van mensen in een rolstoel.


Artistieke mogelijkheden

Wij onderzoeken binnen deze pilot HNTonbeperkt ook de artistieke mogelijkheden.
Kunnen de voorwaarden waar een voorstelling aan moet voldoen, voor mensen met een beperking, een inspiratie zijn om anders te kijken naar het maakproces van een voorstelling?

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Gemeente Den Haag en de Vrienden en Donateurs van Het Nationale Theater.

 

Houd deze pagina in de gaten voor de voorstellingen van HNTonbeperkt.

 

Voorstellingen

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie