Wijkjury Den Haag

In september starten 15 Haagse vrouwen uit verschillende wijken, met uiteenlopende culturele achtergronden en leeftijden aan de WijkJury Den Haag. De WijkJury zorgt voor meer diversiteit in het theater. Gezamenlijk bezoeken deze vrouwen, die anders nooit naar het theater zouden gaan, 12 toneelvoorstellingen. Na afloop van de voorstelling gaan zij in gesprek met schrijvers, acteurs en/of regisseurs. Daarnaast zijn er drie verdiepingsbijeenkomsten waarin de juryleden meer te weten komen over hoe je naar toneel kijkt. Aan het einde van het theaterseizoen kiest de WijkJury hun favoriet.

De WijkJury is een initiatief van Adelheid Roosen (Zina). 9 jaar geleden werd Adelheid Roosen voorzitter van de vakjury van het Nederlands Theater Festival. Haar eerste daad was het instellen van de WijkJury in Amsterdam als uiting van haar verbondenheid met de wijken. De Wijkjury heeft zusterjury’s in: Amsterdam, Groningen, Utrecht en nu ook in Den Haag.

WijkJury van Adelheid Roosen van start in Den Haag

Voorstellingen

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie