Rishi

Firma MES
8 jan
-
9 jan
Data & tickets
 • di 8 jan
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest
 • wo 9 jan
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest

Op 24 november 2012 werd de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten door een politieagent. Hij was zeventien jaar en bleek ongewapend.

Schrijver Kees Roorda liet zich inspireren door getuigenverslagen en politieverhoren en schreef een tekst waarin zesentwintig betrokkenen terugblikken op deze dramatische gebeurtenis. Theatergroep Firma MES geeft al deze mensen, elk met een eigen waarheid en perspectief, een stem.

“geweldige en brandend actuele theaterdocumentaire"
“een verslag van de botsende diversiteit van een stad”
“De opbouw van de tekst, het tragische bronmateriaal en de fantastische spelers maken Rishi tot een heftig en onontkoombaar drama, waarin sensationalisme geen ruimte krijgt”
★★★★★ Volkskrant

“een onwaarschijnlijke thriller"
"De acteurs schuiven met perspectieven en waarheden. De stemmen die zij een geluid geven, zijn gedetailleerd en veelzijdig, doordrongen van afwegingen en emoties of juist beperkt in zicht; maar de schuldvraag is onmogelijk te beantwoorden (...) een zinderende en zeldzaam mooie performance."
★★★★★ Theaterkrant

“Belangwekkend documentair theater”
De Groene Amsterdammer

Naast de mooie recensies staat RISHI ook op 1 in de Theater Top-10 van seizoen 2016-2017 in De Volkskrant. Vincent Kouters schreef over RISHI:
“Genialer en actueler werd theater dit jaar niet. Met minimale middelen reconstrueert Firma MES de dood van de 17-jarige Rishi in Den Haag. Iedereen zou dit moeten zien.”

Credits

Tekst Kees Roorda
Regie Thomas Schoots
Met Lot van Lunteren, Lindertje Mans, Daan van Dijsseldonk

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie