Met Theo d'Or winnaar Romana Vrede

The Nation | podiumplekken

Het Nationale Theater
29 aug
-
8 sep
Data & tickets
 • wo 29 aug
  17:30 - 22:40
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
  Geweest
 • do 30 aug
  17:30 - 22:40
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
  Geweest
 • vr 31 aug
  17:30 - 22:40
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
  Geweest
 • vr 7 sep
  17:30 - 22:40
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
  Geweest
 • za 8 sep
  15:00 - 20:10
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
  Geweest

The Nation is een razendsnelle marathonvoorstelling, zoals een Netflix-serie op toneel. Het stuk laat zien dat er nooit maar één iemand gelijk heeft. Een 5 uur durende theaterervaring, inclusief maaltijd, waarbij u gegarandeerd op het puntje van uw stoel zit!

 

''Eric de Vroedts ‘The Nation’ is de theatergebeurtenis van het jaar'' ★★★★★ NRC
 

Theaterkrant ★★★★★ Trouw ★★★★★ Telegraaf ★★★★½ Volkskrant ★★★★ Parool ★★★★ Scènes ★★★★ Elsevier ★★★★

 

Let op! Op sommige data zijn de podiumplaatsen uitverkocht. Bekijk dan de beschikbaarheid van de zaalplaatsen

Met een plaats op het podium zit u op de beste plekken. Ervaar de thriller dicht op de huid van de acteurs.

Over The Nation

The Nation is een actuele theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Het begint met een mysterie: de elfjarige Ismaël uit de Haagse Schilderswijk is spoorloos verdwenen. Daarna volgt een zoektocht langs alle lagen van de maatschappij, langs politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, journalisten en welzijnswerkers met ieder hun eigen belangen.

In alle zes afleveringen gaat het om beeldvorming en identiteit: welk beeld hebben wij van de ander en welk beeld van onszelf presenteren wij in verschillende sociale contexten? Een elfjarig kind is verdwenen, maar waar je een grote gezamenlijke zoekoperatie verwacht, zien we vooral losgeslagen individuen die zichzelf aan de hand van deze tragedie profileren.

 

“In een permanent opgewonden debat verschuilen we ons in de loopgraaf van het eigen gelijk” | Eric de Vroedt. Meer weten over de achtergrond van The Nation? Neem een kijkje in het programmaboekje.

 

Boek maaltijdarrangement The Nation

Voorafgaand en tijdens The Nation kunt u gebruik maken van een drietal heerlijke gerechten, waarvan één voorafgaand aan de voorstelling en twee gerechten in de pauzes. U kunt hiervoor de maaltijdvoucher à €15,- bestellen. De maaltijdvoucher is bestelbaar na het selecteren van een kaartje voor de voorstelling. De voorstelling duurt ruim vijf uur met twee pauzes van 20 minuten. Het gebruik van de maaltijdvoucher is daarom sterk aan te raden.


 

Zaal- of podiumplekken

The Nation wordt gespeeld in een bijzondere opstelling: deels toneel-op-toneel. De speciale tribune op toneel biedt het allerbeste zicht op de voorstelling. U zit letterlijk dicht op de voorstelling. Wees gerust: u hoeft niet mee te doen. Reserveer snel, de beschikbaarheid is namelijk beperkt. Er zijn ook stoelen in de zaal beschikbaar. 

 

Recensies

 

''Eric de Vroedts ‘The Nation’ is de theatergebeurtenis van het jaar''
★★★★★ NRC
“Adembenemende ervaring.”
★★★★★ Theaterkrant
“Houdt u van toneel? Ga dan naar The Nation. Houdt u niet van toneel? Ga dan naar The Nation.”
★★★★★ Trouw
“Spannend, relevant en verslavend.”
★★★★½ Telegraaf
“Zeer belanghebbend theaterproject.”
★★★★ Parool
"Razend knap geschreven en schitterend geacteerd."
★★★★ Volkskrant
★★★★ “Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma en Mark Rietman spelen ook de pannen van het dak.”
★★★★ Scènes
''Eric de Vroedt is een meester in suggestieve manipulatie in een stoofpot van realiteit en fictie'' De Groene Amsterdammer
"
Door de scherpe teksten, de flitsende monologen en het uitstekende spel wordt deze vijf uur durende martahon memorabel."★★★★ Elsevier

 

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de voorstelling? Hoe werkt het eten? Deze en meer vragen, vindt u op de speciale veelgestelde vragen pagina over The Nation.

 

Schilderswijktour

Bent u door de voorstelling nieuwsgierig geworden naar de Haagse Schilderswijk? Loop dan eens mee met een op maat gemaakte Schilderswijk Bewonerstour. De bewoners leiden u met liefde en plezier door deze mooie, inspirerende en meest divers kleurrijke wijk van Den Haag.
 

Credits

met Saman Amini, Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Keja Klaasje Kwestro, Mark Rietman, Vanja Rukavina, Pieter van der Sman, Mahfoud Mokaddem, Romana Vrede

Concept, tekst en regie Eric de Vroedt Vlogteksten Joeri Vos / Saman Amini Kindregie & regieassistentie Abdel Daoudi Dramaturgie Willemijn Barelds, Remco van Rijn decorontwerp Maze de Boer Kostuumontwerp Lotte Goos Lichtontwerp & video Bernie van Velzen Muziek & compositie Remco de Jong & Florentijn Boddendijk

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie