KRAAK

Muziektheatercollectief KASSETT
vr 13
april
 • vr 13 apr
  20:30 - 21:45
  Zaal 3, Den Haag
  Zaal 3
  Eindtijd 21:45
  €11.50
  Geweest

Met de voorstelling KRAAK doet muziektheatercollectief KASSETT met behulp van filosoof Ludwig Wittgenstein een verwoede poging het Voynich manuscript te ontraadselen en de code te kraken.
 

De cast

Iffgu v ffo hfifjnubbm? Talloze mysteries en verborgen werelden gaan schuil achter de fascinerende wereld van geheimtaal. Van stoere jochies op het schoolplein tot wereldleiders, iedereen kan heimelijk genieten van het avontuur. Het beruchte Voynich- manuscript is de heilige graal van de cryptografie: dit vreemde boek uit de 15e eeuw met bizarre tekeningen en onbegrijpelijk tekens doet hedendaagse wetenschappers nog steeds in het duister tasten.

Met de voorstelling KRAAK doet muziektheatercollectief KASSETT een verwoede poging het Voynich-manuscript te ontraadselen en de code te kraken. Met muziek en filosofie als sleutels onderzoekt KRAAK wat de invloed van taal kan zijn op een wereldbeeld.

Filosofisch diner met Gerko Tempelman
Tijdens het filosofische diner voorafgaand aan de voorstelling neemt KASSETTs huisfilosoof Gerko Tempelman je mee in de wondere wereld van Ludwig Wittgenstein en diens taalfilosofie. Wat voor invloed heeft taal op een wereldbeeld? En op jou? Een fijne inleiding op de voorstelling met heerlijk eten van Leonore. Schuif aan, komt dat proeven en komt dat luisteren!

Het diner begint om 19:00u en u kunt hier een kaartje voor kopen bij de aanschaf van uw reguliere ticket. 

Klik hier voor een interview over KRAAK bij Den Haag FM

Credits

zang, spel en compositie: Oukje den Hollander
spel: Michaël Bloos
tekst en regie: Frank Siera