Language no problem

Tetris mon amour

Club Guy & Roni
10 nov
20:15
  • vr 10 nov
    20:15 - 21:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1
    Geweest

Het computerspel Tetris is mateloos fascinerend en verslavend. Tetris veroverde razendsnel de wereld toen het in 1984 werd uitgevonden. Choreografe Roni Haver was er zelf ook ooit aan verslingerd. Nu maakt ze een explosieve voorstelling waarin de prijswinnende dansers van Club Guy & Roni en de ijzersterke musici van Slagwerk Den Haag zich verliezen in het spel; in een race tegen de tijd en de oneindige stroom van dingen die op je af komen.

 IJzersterke musici van Slagwerk Den Haag

English text below

Tetris Mon Amour
is een metafoor voor het echte leven. Wie zichzelf harder pusht kan zijn levensscore verbeteren. Hoe hard kun jij jezelf opjutten, terwijl je moet passen in een bestaande structuur? De enige manier om overeind te blijven, is om op de hoogste snelheid je zelfbeheersing te bewaren.

"De scherpte en energie van de dansers van Club Guy & Roni, het hippe gezelschap uit Groningen, zijn indrukwekkend (...) Prachtig is ook het ruimtegebruik." De Volkskrant ★★★★

"In één lange trip van ongeveer een uur wordt van de zeven dansers het uiterste gevergd. In een vaak adembenemende synchroniciteit worden de patronen uitgevoerd, voortgestuwd door de muziek die feitelijk één lange, zinderende dance-track is. (..) Een superieure choreografie." Theaterkrant ★★★★

"Tot op het kleinste niveau is choreografe Roni Haver [...] bezig geweest om van Tetris mon amour een rollercoaster te maken. Dat is gelukt, want de prachtig abstracte en tekstloze dansvoorstelling van een uur zoeft voorbij met duizelingwekkende snelheid."
Dagblad van het Noorden ★★★★


"Alles hoekt en haakt in Tetris Mon Amour van choreografe Roni Haver. Voeten, benen, knieën, heupen, armen, handen. En alles hoekt en haakt precies in elkaar, perfect geplaatst en getimed, net als in het computerspelletje Tetris." 
NRC Handelsblad ★★★


Met nieuwe muziek van Thijs de Vlieger, bekend van het succesvolle elektronische trio NOISIA. Er wordt niet gesproken in de voorstelling, dus Nederlands is geen vereiste.


Text in English:
The computer game Tetris conquered the world in 1984. Also choreographer Roni Haver was once addicted to the game. Now she creates an explosive performance together with the prize-winning dancers of Club Guy & Roni and the ingenious musicians of Slagwerk Den Haag. With music composed by Thijs de Vlieger, part of the world famous electronic music trio NOISIA.

Tetris Mon Amour is a metaphor for real life. If you push yourself harder, your life score can increase. The only way to master the game is to play with self control at the highest speed. You need to find a way to fit into an existing structure, before its ‘Game Over’…

Credits

choreografie Roni Haver
dramaturgie Guy Weizman
Muziekcompositie Thijs de Vlieger (Noisia)

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie