Keti Koti met Marcha Djoe

Kula Skoro | Het Nationale Theater
Theater voor Keti Koti
ma 1 jul - 20:15
ma 1 jul 2024
20:15
  • ma 1 jul 2024
    20:15
    Koninklijke Schouwburg

Marcha Djoe en haar kaseko band brengen samen met José Tojo van Kula Skoro een theaterconcert met verhalen van verzet en veerkracht en heel veel lobi. 

Geniet mee met de verhalende levensliederen van Marcha Djoe en haar formidabele kaseko band die extra kracht wordt bijgezet door de drummers en dansers van Kula Skoro. 

De authentieke marron keuken vooraf aan het theaterconcert wordt verzorgd door Meeke catering. 

Marcha Djoe begon haar carrière als leadzangeres van de Aleke band Masanga 2000.  Dat leverde een prachtig duet op met de bekende protestzanger Willy Patra getiteld FRI MI MOE FRI (we moeten vrij zijn want het is ons geboorterecht) dat oproept tot eenheid onder alle Afro-Surinamers.

Marcha Djoe ontpopte zich in de loop der jaren tot de koningin van het Surinaamse levenslied. In de latere hit 'D'da Anado' bekritiseert ze het Afrikaanse systeem van polygamie en zingt ze over mannen die weinig tot geen vermogen bezitten maar toch meerdere vrouwen tegelijk willen hebben. 

Het is volgens de Aucaanse zangeres onacceptabel dat een man die zijn vrouw en kinderen niet naar behoren kan verzorgen, toch nog op zoek gaat naar meerdere vrouwen. Dat komt de vooruitgang van een volk niet ten goede. Dat komt de emancipatie niet ten goede, aldus de zangeres. Voor Marcha draait het uiteindelijk om de liefde en healing of eigenliefde is daar een belangrijk onderdeel van. 

Credits

Zang: Marcha Djoe
Keyboard: Rayen Konoe
Drums: Donnegy Spier en Jerayno Konoe
Skratjie: Sadrik Derby
Gitaar: Glenn Nelson
Bas: Urbian Fräser
Percussie & dans: Kula Skoro
Regie: José Tojo
Dramaturg: Rehana Ganga
Sound engineer: Nadeem Ishaak
Productieleiders: Oela events & Stephanie Soemanta