naar het televisieprogramma

Theatercollege: Het geheim van de meester

Jasper Krabbé i.s.m. AVROTROS
ma 6
november
  • ma 6 nov
    20:15
    Naar het televisieprogramma
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Theatercollege naar het gelijknamige televisieprogramma over het geheim van de Nederlandse schilderkunst.

De cast

Meestersatelier maakt plaats voor theaterzaal

In 2016 maakte Nederland kennis met een nieuw AVROTROS programma waarin de roemrijke geschiedenis van Nederland op het gebied van de schilderkunst aan bod kwam. Onder de inspirerende leiding van Jasper Krabbé ging een team van experts in Het Geheim van de Meester op zoek naar de geheimen van o.a. Vermeer, Mondriaan, van Gogh en Jheronimus Bosch.

 

Dit najaar volgen er acht nieuwe afleveringen waarin Jasper Krabbé en het team van experts opnieuw de uitdaging aangaan; ze reconstrueren wederom acht uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Hierbij zetten ze alles op alles om precies te doen wat de meester deed en zo dicht mogelijk bij zijn techniek, stijl, belevingswereld en tijdsgeest te komen. Krijgen ze het voor elkaar om het geheim van de meester te ontrafelen?

 

Speciale aandacht voor Mondriaan/De Stijl

Nu maakt het meestersatelier plaats voor de theaterzaal en geeft het team van experts antwoord op de vraag: hoe deed de meester het? Ze vertellen live, geïllustreerd met de kunstwerken en beeldmateriaal uit de televisieserie, hoe zij de meesterwerken tot leven hebben gebracht en het publiek kan volop vragen stellen. Met speciale aandacht voor Mondriaan/De Stijl.

Credits

presentatie Jasper Krabbé
Experts (in wisselende samenstelling) kunstschilder Charlotte Caspers, restaurateur Michel van der Laar, materiaaldeskundige Joris Dik en timmerman Berd Visscher