Jaap Strijker

De Vierde Macht

Firma MES
wo 6 dec - vr 26 jan
wo 6 dec 2023
-
vr 26 jan 2024

Firma MES ontsluit de onzichtbare binnenwereld van het centrum van de macht: een ministerie. Waar beleid en wetten worden bedacht, voorbereid en gemaakt. Waar duizenden ambtenaren op zoek zijn naar de ‘nieuwe bestuurscultuur’. Een verborgen wereld waar je als normale burger zelden toegang toe hebt, met zijn eigen ongeschreven wetten en regels.

  • Voor deze voorstelling heeft Firma MES je persoonsgegevens nodig, je ontvangt hierover bericht per mail.
  • Vul uiterlijk één dag voor je bezoek het formulier in dat je per mail hebt ontvangen. Als het formulier niet is ingevuld, is het niet mogelijk om het Ministerie van OCW binnen te gaan.
  • De voorstelling vindt plaats in het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (Hoftoren - Rijnstraat 50).

Wat gebeurt daar, tussen de wolken en de straat? Hoe werkt het daar? Hoe kun je met z’n 180 duizenden met één mond spreken? Hoe is het om te werken terwijl elke stap wordt vastgelegd, gecontroleerd en de hele wereld argwanend meekijkt? Hoe ‘transparant’ is ‘transparant’ genoeg?
 
Aan de hand van interviews onderzoekt Firma MES het spanningsveld tussen burger, politiek en ambtenarij juist nu het wantrouwen in onze overheid steeds meer toeneemt. Brandend actueel locatietheater in het hart van de Nederlandse overheid, met worstelende ambtenaren in de hoofdrol.

Credits

Concept: Firma MES
Tekst: Jannemieke Caspers en Firma MES
Regie: Thomas Schoots
Spel: Ozan Aydogan, Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers e.a.
Geluidsontwerp: Kaspar Schellingerhout
Zakelijke leiding: Marije van Rest