Inleiding Achter het Huis

Inleiding
vr 26
januari
  • vr 26 jan
    19:30 - 20:00
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Paul Steenbergenfoyer

Bent u nieuwsgierig hoe een voorstelling tot stand komt of welke keuzes een regisseur allemaal maakt? Bezoek dan een inleiding voorafgaand aan de voorstelling.

De cast

Inleiding Achter het Huis
In de inleiding bij Achter het Huis wordt ingegaan op de keuzes van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Johan Doesburg. Achter het Huis is geïnspireerd op de wereldberoemde dagboeken van Anne Frank, en dan met name op de universeel menselijke aspecten ervan. Uitgangspunt voor de nieuwe toneelinterpretatie zijn de emoties en driften die naar boven komen als je twee jaar lang met acht mensen dicht op elkaar moet leven, terwijl buiten de vijand rondloopt. Om dit universeel menselijke thema te benadrukken zijn in de toneelversie de dagboeken ontdaan van hun specifieke historische context en zijn fictieve verhaallijnen toegevoegd. Wat zijn hiervan de theatrale en inhoudelijke gevolgen?

 

Kaarten voor de inleidingen kosten € 2,50. U kunt uw kaarten tijdens het online bestelproces makkelijk toevoegen aan uw order. Nadat u uw stoel gekozen heeft, kunt u meteen een kaart voor de inleiding kopen. Wilt u later kaarten bijboeken voor een inleiding, bestel ze dan via deze pagina.


De inleiding begint om 19.30 uur in de Paul Steenbergenfoyer op de 4e verdieping van de Koninklijke Schouwburg.


Vrienden van Het Nationale Theater
Bent u Vriend van Het Nationale Theater? Dan kunt de inleidingen kosteloos bezoeken, denk er wel aan om een kaart te bestellen zodat u verzekerd bent van een plek. Dit kan aan de kassa of in het bestelproces van de voorstelling.