Annelies Verhelst

Mr. Steel Your World

Clubhouse DADA
za 28 okt - 20:30
za 28 okt 2023
20:30
  • za 28 okt 2023
    20:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Achter een pittoresk dorpje, langs groene heuvels, in de grauwe rook, staat één van de grootste vervuilers van Nederland. Wie verschuilen zich daarbinnen? Hoe zijn ze daar terechtgekomen? Mogen ze daar wel blijven? Kunnen ze überhaupt weg?

Een muzikale montage voorstelling in de sfeer van Rocky Horror Picture Show, The Blair Witch Project en #BOOS van Tim Hofman. Over een bovennatuurlijk-voelende macht die de plaatselijke omgeving in zijn grip van angst en vraagtekens houdt.

In Mr. Steel Your World zoeken theatermakers Pien Trieling en Christopher van Duijn naar onverklaarbare, fantasierijke conclusies over de staalfabriek Tata Steel. Er zijn verschillende meningen, vermoedens en theorieën die rond gaan in de omgeving van deze fabriek. Terwijl buurvrouw Karlijn geen ongezonde kinderen wil opvoeden, vreest buurman Gerrit voor zijn baan bij Tata. Om de fantasie te prikkelen, wordt er een lijn getrokken tussen de geheimen rondom Tata Steel en het eeuwenoude verhaal van ‘Dracula’.

In de media

DE VOLKSKRANT ★★★★
"Muziektheater over de problemen rond staalfabriek Tata Steel, maar dan vermengd met fragmenten uit Dracula? Ja hoor, kan gewoon. Clubhouse DADA doet het met lef en zelfrelativering."

Credits

concept, spel, tekst, muziek Christopher van Duijn, Pien Trieling | muziek Daan Krakers | vormgeving Bonnie Brandt | coaching Anneke Sluiters | lichtontwerp Bogi Bakker | met dank aan Valentijn Albers, De Sloot, HKU, Theater Kikker, Het Huis Utrecht, Amarte Fonds, Amsterdam Fringe Festival