Connie Palmen - door Fjodor Buis

Friday Night Unlimited

Connie Palmen | Celeste Ng (VS) | Leïla Slimani (FR) | Sisonke Msimang (ZA) | Annelies Verbeke (BE) | Babs Gons
Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival
vr 19 jan - 20:00
vr 19 jan 2024
20:00
  • vr 19 jan 2024
    20:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Alle zalen

Friday Night Unlimited is een grootse, heerlijk gevarieerde Writers Unlimited Festivalavond over en met boeken, films, verhalen, gedichten en actuele kwesties op zes podia in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Schrijvers, dichters en artiesten uit binnen- en buitenland treden op in gesprekken, dragen voor en vertellen over hun favoriete boeken en films.

Prominente gasten zijn, onder meer, Connie Palmen, Celeste Ng (VS), Leïla Slimani (FR), Sisonke Msimang (ZA), Annelies Verbeke (BE) en Dichter des Vaderlands Babs Gons.

Bestel tot 27 december je ticket(s) met vroegboekkorting voor €25 ! Hierna kost een regulier ticket €30.

Tijdens Friday Night Unlimited kies je een eigen route uit zo’n twintig programma's op zes podia in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. De programma's duren circa 30 tot 60 minuten en zijn Nederlands of Engels gesproken. In de foyers zijn drankjes verkrijgbaar en verkoopt boekhandel De Vries Van Stockum boeken en dichtbundels van de optredende auteurs.

Begin december 2023 volgt het complete Friday Night Unlimited-programma, met uitgebreide informatie over de programma's en auteurs, inclusief blokkenschema.

Zin in meer festival? Bezoek dan zaterdag 20 januari ook Saturday Night Unlimited met andere programma’s, optredens en interviews.

Programma

Friday Night Unlimited opent met optredens van internationaal gerenommeerde auteurs als Celeste Ng en Leïla Slimani. De Amerikaanse Celeste Ng is bekend om haar romans Wat ik nooit eerder heb gezegd (Everything I Never Told You), Kleine brandjes overal (Little Fires Everywhere) en Onze verloren harten (Our Missing Hearts). Leïla Slimani ontving voor Een zachte hand de Prix Goncourt in Frankrijk. Seks en leugens, openhartige interviews over de seksuele moraal in Marokko, werd genomineerd voor de Prix Renaudot. Haar jongste roman, Kijk ons dansen, kwam binnen op #1 in Frankrijk en is gebaseerd op Slimani's eigen familiegeschiedenis in Marokko.

Prominente deelnemers uit Nederland zijn Connie Palmen, die in september haar nieuwe boek Voornamelijk vrouwen uitbrengt, Annelies Verbeke en Mira Feticu, die in gesprek gaan over Tijd en Vergankelijkheid. Oumaima Hajri, die onderzoek doet naar kunstmatige intelligentie, gaat met schrijvers in gesprek over ChatGPT: een hulpmiddel of bedreiging voor schrijvers?

Verder onder meer: Dichter des Vaderlands Babs Gons presenteert een voordrachtprogramma met verhalen, spoken word, muziek en dans. Het Zwarte Schaap, het nieuwe platform voor spoken word en gesproken literatuur in Den Haag, presenteert een programma met optredens door jonge makers uit Den Haag en omstreken.