Met dank aan...

Double Bill | Met dank aan... | Het Vierde Gezicht

Vince van Neer | Arthur Harshagen
VERS uit Arnhem
zo 25 jun - 20:00
zo 25 jun 2023
20:00
  • zo 25 jun 2023
    20:00
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

VERS is dé plek voor jong talent om in een professionele omgeving te laten zien wat ze in huis hebben. Tijdens deze Double Bill zie je twee afstudeervoorstellingen van theatermakers van ArtEZ in Arnhem.

Met dank aan...

Vince van Neer

Het leven van een puber is geen pretje, en zeker niet als je John Carton bent. Wanneer John wakker wordt in het ziekenhuis, na een aanrijding, voelt hij iets wat hij nog eerder heeft gevoeld: alles.

Van het ene moment op het andere veranderd zijn volledige ervaring van het leven van een hopeloos bestaan, naar een wereld waar alles met elkaar in verbintenis staat. Verward door deze nieuwe gevoelens gaat hij opzoek naar de woorden die zijn nieuwe realiteit kunnen beschrijven.

John neemt het publiek mee op een muzikale, theatrale reis door zijn leven, waarin hij zich door de moeilijkheden van de puberteit waadt, depressie, buiten de groep vallen, een moeilijke thuissituatie en verliefd worden op je beste vriend.

Het Vierde Gezicht

Arthur Harshagen

Overstuur komt een jurist binnen en barst los: “Voor me sleurt een auto een caravan in moordend tempo over het asfalt heen en weer. De auto zigzagt hevig. In een flits zie ik hoe een persoon in die caravan een dakraampje probeert open te wringen om naar buiten te klimmen. In de verte duikt een viaduct op en ik zie de onthoofding al voor me."

In Het Vierde Gezicht komt een man oog in oog te staan met de consequenties van zijn handelen en barst de twijfel over morele juistheid los. Hij legt zijn denkproces bloot in de hoop antwoorden te vinden op grootse vragen zoals: wanneer ben je een goed of slecht mens? Kán ik wel goed handelen?

In het maken van deze afstudeersolo heeft Arthur naar aanleiding van zijn interesse in fysieke transformatie samen met Frans Strijards verder gezocht naar het combineren van fysiek spel met tekst en het bereiken van emotionaliteit via het lichaam, iets wat Strijards niet vreemd is.

Over VERS

Zaal 3 werkt samen met een groot aantal opleidingen in Nederland. Dit doen we onder de noemer VERS. Soms komen studenten een week lang werken in onze studio's om aan het eind van die week hun werk te presenteren in onze kleinste, maar meest verrassende zaal. Weer een andere keer voeren jonge theatermakers hun voorstelling op, die ze op de academie hebben gemaakt.

Voor de studenten een uitgelezen kans om hun werk in een professionele omgeving te presenteren en voor het publiek een leuke manier om de makers van de toekomst te ontdekken.

Credits

Met dank aan...

tekst, spel en muziek Vince van Neer
eindregie Jasper Vaillant

Het Vierde Gezicht

Arthur Harshagen, Frans Strijards