Barbara Raatgever

The world according to Shakespeare

De Spelersfederatie | De Theatertroep
do 14 mrt - 20:15
do 14 mrt 2024
20:15
  • do 14 mrt 2024
    20:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote zaal

In twee uur tijd brengt De Spelersfederatie een compilatie van stukken van Shakespeare op de planken en maken we van heel de wereld een podium en andersom. King Lear meets Romeo en Julia in het bos van Midzomernachtsdroom. 

De Spelersfederatie baseert zich met haar voorstellingen op de aanpak van het Globe-theater ten tijde van het Elizabethaans theater. Wat William Shakespeare daar op de planken bracht, zou je grenzeloos toneel kunnen noemen. Toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen folly en serieux. Het werd bezocht door de koningin, door de werklui en de straatlopers. In onze nieuwe voorstelling The world according to Shakespeare storten ze zich met ongeëvenaarde gretigheid op het werk van Shakespeare. 

Credits

Spel Nicoline Raatgever, Kyrian Esser, Judith van den Berg, Patrick Duijtshoff, Elisabeth ten Have, Rosa Asbreuk, Bartel Jespers, Jonata Taal en Yahya Gaier | Eindregie Amira Duynhouwer | Techniek Iris Rodenburg, Asun Gaaikema

In samenwerking met ITA