na het succes van IJS&VIS

CarryMe

Firma MES i.s.m. Hanna Bervoets
1 nov
-
14 dec
Data & tickets
 • wo 13 dec
  20:15 - 22:05
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • do 14 dec
  20:15 - 22:05
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2

Ons huisgezelschap Firma MES speelt een modern huiskamerdrama en sciencefiction thriller ineen. Naar een nieuwe toneeltekst van Hanna Bervoets.

 
Intelligent Tech-toneel ???? Trouw
 

Nederland in een nabije toekomst: het vrouwenquotum is inmiddels een feit. Dit heeft veel positieve gevolgen, maar drukt de geboortecijfers wel. Een progressieve app biedt uitkomst: CarryMe. Een voorstelling over relaties, verantwoordelijkheid en nieuwe manieren om het leven in te vullen.

De cast

Quote

Intelligent Tech-toneel ????

Een sciencefiction thriller verpakt als huiskamerdrama

Maarten en Eline zijn een succesvol wenskoppel uit de randstad dat na vele mislukte pogingen via deze ‘Airbnb voor draagmoeders’ gekoppeld is aan draagmeisje Didi. Op haar profiel heeft ze de optie 'inwonen' aangeklikt. Op een zondagochtend staat deze jonge Groningse op de stoep, met twee koffers en een kolfapparaat.

 

Drie mensen in een appartement van 40m2. Elk uur een update van de app. Op zoek naar de onderliggende verhoudingen, macht en liefde. Over relaties, verantwoordelijkheid en nieuwe manieren om het leven in te vullen.

 

Haags collectief Firma MES maakt verrassend theater en organiseert van alles daaromheen. Eerder tourden ze door het land met de voorstelling TROEP en maakten ze het grootse locatie-spektakel IJS&VIS. Ook gaven ze rondleidingen door bordelen en maakten ze Rishi, over de tragische dood van een jongen op Station Hollands Spoor.

 
Recensies

''CarryMe is een intelligent, lichtvoetig vingertje naar de zogenaamde maakbaarheid van het leven.” |Intelligent Tech-toneel''
- Trouw ????

 

“De misleidende gewoonheid maakt dit stuk zo goed.” | Met CarryMe laat Firma MES ons zo in een zwarte spiegel kijken.”
- De Correspondent


“Het is interessant hoe Hanna Bervoets, de schrijver van CarryMe, gender en klasse een hoofdrol laat spelen in haar stuk.''

- Theaterkrant ???

 

 

Hanna Vervoets
Hanna Bervoets ontving begin dit jaar zowel de Frans Kellendonkprijs voor haar oeuvre, als de BNG literatuurprijs voor haar roman Ivanov. Uit het juryrapport: “Bervoets heeft een nauwe voeling met onze tijd. Ze schrijft met evenveel gemak over een beklemmende dystopische wereld als over modernige relaties, die fastfood vormen voor haar cross-over lezers. Het is spannend om te ervaren waarmee Bervoets nu weer weet te verrassen.”

 

 

 

Intelligent Tech-toneel ????
Trouw

Credits

tekst Hanna Bervoets
regie Thomas Schoots
spel Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers en Lindertje Mans