MOSA

MIKA
do 1 jun - 20:30
do 1 jun 2023
20:30
  • do 1 jun 2023
    20:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A
    Geweest

“We hebben nog maar een uur, lief publiek. Alles moet gedaan worden in dit ene uur.”

In een theatraal concert zullen vier vrienden, samen met het publiek, ten strijde trekken tegen de alsmaar voortdenderende tijd en het onontkoombare doven van de spotlight.

Gewapend met een kruisbestuiving van punk, rock, hiphop en jazz zal er een eerlijke poging gedaan worden tot het invullen van het laatste uur. Een uur dat in het teken zal staan van controle loslaten, verbinding en landen in het moment. Op het pondje met Gijs de Lange, backstage met Kurt Cobain en op Glastonbury met Fontaines D.C.

Mika Bisschop en Mika de Pee. Twee jongens verbonden door vriendschap, een liefde voor muziek en theater én door het hebben van dezelfde naam. Samen vormen ze het theatrale hiphop duo MIKA.

Sinds hun eerste jaar op de toneelschool in Arnhem voeren ze een onderzoek om muziek en theater samen te brengen en te kijken hoe die vormen elkaar complementeren. Nu, in hun afstudeerjaar en een EP-release later, zullen ze hun theatrale concert en tevens afstudeervoorstelling MOSA spelen.

Eerder werk

In het najaar van 2022 bracht MIKA al hun eerste EP Nooit Meer Terug uit. Luister het album hieronder en bekijk de teaser van één van de nummers, Catch Me If You Can.

In de media

ArtEZ Stories - MIKA vind je op festivals, poppodia én in de kroeg
“Het is een eigen vorm van theater die we liefst op andere plekken dan in het theater brengen.”

Credits

Concept en spel: Mika Bisschop, Mika de Pee
Begeleiding: Nick Livramento Silva
Band: Adriaan Koster (drums), Chris Fletterman (bas)
Beeld: Siebe Pieters