HOT avond Europa

i.s.m. de Europese Beweging Nederland en het Huis van Europa
ma 3 apr - 20:15
ma 3 apr 2023
20:15

Over nieuwe verbeelding en de toekomst van Europa. Samen met acteurs, musici en sprekers bouwen we het verhaal over wat mogelijk is, ondanks alle crises. Met onder anderen gedragswetenschapper Glenn Helberg en alle resultaten uit de ateliers Possible Futures of Europe door Godelieve van Heteren.

Godelieve van Heteren met de uitkomsten uit de ateliers

De Europese Beweging Nederland heeft voor Het Huis van Europa vijf ateliers georganiseerd waarin de possible futures van Europa werden besproken op vijf thema's. duurzaamheid, veiligheid, identiteit, economie en cultuur. In de Ateliers stond de vraag centraal: wat zijn veelbelovende wegen voorwaarts, weg uit de huidige grote crises? We worden wereldwijd geconfronteerd met enorme uitdagingen, die niemand meer alleen aan kan. Nieuwe verbeelding en veel betere en creatievere samenwerking zijn vitaal. Initiatiefnemer Godelieve van Heteren neemt ons mee in de resultaten van deze inspirerende ateliers.

Key note speaker Glenn Helberg

Gedragswetenschapper Glenn Helberg zal ingaan op de vraag hoe we met het gevoel van verlies om moeten gaan. Waar iets gewonnen kan worden, zal eerst het verlies genomen worden. De winst van een schonere lucht, minder opwarming van de aarde en een eerlijke verdeling van middelen vraagt een offer! Burgers ervaren voornamelijk het verlies. Over de menselijke maat in een wereld die gewild, noodzakelijk, onherroepelijk verandert. Hoe gaan we daarmee om?

Theaterdialoog over de Possible Futures of Europe

Maxine Palit de Jongh schreef speciaal voor deze avond een theaterdialoog in het kader van de Atelierserie Possible Futures of Europe. Maxine was bij alle ateliers aanwezig en haar dialoog zal daar op reflecteren. 

En verder

Naast de theaterdialoog is er veel muziek van onder meer pianist Gerard Bouwhuis en Remco de Jong en Florentijn Boddendijk. Er is literatuur en poezie!

Deze HOT-avond is gratis.

In samenwerking met de Europese Beweging Nederland en het Huis van Europa