En nou is het afgelopen

Max Wind
zo 16 apr - 15:00
zo 16 apr 2023
15:00
  • zo 16 apr 2023
    15:00
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

23 maart 2025

Earth Hour - het uur tussen 20.30 en 21.30 waarin de hele wereld de lichten dooft voor het welzijn van onze planeet - is finaal uit de hand gelopen. Ogenschijnlijk uit het niets ontaarde het geweldloze protest van een groep klimaatactivisten in een orgie van geweld, talloze arrestaties, en zelfs enkele doden. Een paar uur na het opgebroken protest wordt er met spoed een persconferentie van de politie ingelast. Gelukkig. Eindelijk helderheid.

De satirische monoloog en nou is het afgelopen is een work-in-progress van performer en theatermaker Max Wind. In een wervelende tekst van 50 minuten deconstrueert hij de andere driehoek: die van protest - escalatie - persbericht. Maar in deze voorstelling komt, net als in het echt, voornamelijk de politiechef aan het woord. Hij was er namelijk bij. 

Max Wind (1992) is performer en theatermaker. Hij studeerde in 2017 af aan de performance opleiding van de toneelacademie in Maastricht. Na zijn afstuderen was hij werkzaam bij het internationale performance collectief Ontroerend Goed. Hiermee tourde hij de wereld over met o.a. £¥€$ - een interactieve voorstelling waarbij het publiek in de huid kruipt van de 1% -  en Fight Night, een verkiezingsavond waarin spelers democratisch worden weggestemd tot er uiteindelijk één winnaar overblijft. Ook maakte hij samen met Peter Missotten, Casper Wortmann en studenten van de toneelacademie in Maastricht Dear Lollipop, een voorstelling exclusief toegankelijk voor smartphones. In 2022 was Max artist in residence bij De Balie in Amsterdam. Hier maakte en speelde hij meerdere voorstellingen geïnspireerd op het publieke debat, waaronder Het programma is geannuleerd maar de voorstelling gaat door.