Internationale Vrouwendag

Iduna Paalman, Duraa Boahene, Jacobien Elffers, Wine Dierickx
wo 8 mrt - 20:00
wo 8 mrt 2023
20:00
  • wo 8 mrt 2023
    20:00
    Zaal 3, Den Haag
    Zaal3Foyer
    Geweest

Inspiratie kan overal opduiken. Het komt soms op momenten dat je het het minste had verwacht, onder de douche of luisterend naar dat ene nummer van Nina Simone. Het is vluchtig, onvoorspelbaar en blijft vaak weg op de momenten dat je het het hardst nodig lijkt te hebben.

Op deze avond gaat actrice en theatermaker Patsy Kroonenberg in gesprek met vier inspirerende vrouwen over inspiratie. Waar vinden zij het? Welke vrouwen inspireren hun weer? En wat doen ze als ze het kwijt zijn?

Met sprekers: Iduna Paalman, Duraa Boahene, Jacobien Elffers en Wine Dierickx.

Iduna Paalman (1991)

Paalman is dichter en schrijver. In 2019 verscheen haar poëziedebuut De grom uit de hond halen, dat bekroond werd met de Poëziedebuutprijs en genomineerd werd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs en de C. Buddingh’-Prijs. De Volkskrant riep haar uit tot literatuurtalent van het jaar. In september 2022 kwam haar nieuwe bundel Bewijs van bewaring uit, die ook lovende pers ontving. Iduna schrijft naast poëzie ook proza, toneel en recensies. Haar werk verscheen onder meer in De Groene Amsterdammer, NRC Handelsblad, De Gids en De Revisor. Ze droeg haar werk voor op podia als de Nacht van de Poëzie, Lowlands en Crossing Border.

Duraa Boahene

Duraa, singer-songwriter en woordkunstenaar, schrijft over wat haar opvalt, fascineert en woedend maakt. Met een combinatie van woordspelingen, ritmische verhalen en een soulvol stemgeluid bespreekt ze zowel persoonlijke verhalen als maatschappijkritiek. Haar nummers bevinden zich op de snijvlakken van pop en poëzie, soul en spoken word en rap en revolutie. In 2022 bracht Duraa haar debuut-EP Toen - Nu - Straks uit, waarin ze je meeneemt op een reis langs feminisme, zelfliefde en identiteit. Tijdens haar optreden bespreekt ze deze thema’s vanuit haar unieke, maar ook herkenbare perspectief.

Jacobien Elffers

Elffers begon in 2000 aan het Conservatorium in Utrecht, waarna ze in 2005 afstudeerde aan de Guildford School of Acting in Engeland. Sindsdien is Jacobien te zien geweest bij verschillende gezelschappen als Het Geluid, Oostpool, Theater Utrecht en ‘t Barre Land, maar bovenal maakt ze sinds 2011 onderdeel uit van de Veenfabriek van voorheen Paul Koek en nu Joeri Vos, waarbij ze in meerdere voorstellingen per seizoen speelt en zingt.

Wine Dierickx

Dierickx is medeoprichter, speler en maker van acteursgroep Wunderbaum. Het collectief is gevestigd in Rotterdam en was ook 4 jaar lang artistiek leider van theaterhaus Jena in Duitsland. Wine speelde o.a. in The Clownsconvention, Daar gaan we weer, Schaapjes op het droge en Work Harder. In 2016 ontving ze de Theo d’or voor haar rol in Helpdesk. Naast haar theaterwerk is ze ook te zien in films. Voor haar recentste rol in kom hier dat ik u kus ( naar het boek van Griet op de Beeck), werd ze genomineerd voor een gouden kalf. Momenteel repeteert ze aan John en Gena in een regie van Lizzy Timmers, een voorstelling over het leven en werk van John Cassavetes en Gena Rowlands.