Shradhanjali-Tribute to Lata Mangeshkar - editie 2023

zo 7 mei - 15:30
zo 7 mei 2023
15:30
  • zo 7 mei 2023
    15:30
    Organisator: Stichting InSuNed
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote zaal

Na het enorme succes van de Shradhanjali - Tribute to Lata Mangeshkar ji in 2022 en op veler verzoek brengt InSuNed nu de tweede editie van dit evenement. En ditmaal in de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg!

Lata Mangeshkar - geboren als Hema Mangeshkar - wordt  beschouwd als een van de grootste en meest invloedrijke zangeressen in India. Haar bijdrage aan de Indiase muziekindustrie in een carrière van acht decennia leverde haar eretitels op, zoals de "Queen of Melody", "Nightingale of India" en "Voice of the Millennium". Lata nam liedjes op in meer dan zesendertig Indiase talen en enkele vreemde talen. Haar oeuvre omvat meer dan 30.000 nummers.

Lata ontving tijdens haar carrière verschillende onderscheidingen. In 1989 werd haar de Dadasaheb Phalke Award toegekend door de regering van India. In 2001 ontving ze, als erkenning voor haar bijdragen aan de natie, de Bharat Ratna, de hoogste burgerlijke onderscheiding van India. Frankrijk verleende haar in 2007 de hoogste civiele onderscheiding, Officier in de Nationale Orde van het Legioen van Eer. Ze ontving drie National Film Awards, 15 Bengal Film Journalists' Association Awards, vier Filmfare Best Female Playback Awards, twee Filmfare Special Awards, de Filmfare Lifetime Achievement Award en nog veel meer.

Ze verscheen in het Guinness Book of Records, met de vermelding dat ze tussen 1948 en 1987 de meest opgenomen artiest in de geschiedenis was. 

Credits

Op deze middag brengen 16 vocalisten een ode aan deze legendarische zangeres.
Muzikale omlijsting: Avishkar Orchestra.
 
Deze productie van St.InSuNed  is mogelijk mede dankzij financiële steun van CultuurSchakel.