About Raoul - Storm Parser

Double Bill | About Raoul & Brad Pitt: A Poster Boy For Manhood

Storm Parser & Marieke Ornelis
VERS uit Arnhem en Maastricht
zo 21 mei - 15:00
zo 21 mei 2023
15:00
  • zo 21 mei 2023
    15:00
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A
    Geweest

VERS is dé plek voor jong talent om in een professionele omgeving te laten zien wat ze in huis hebben. Tijdens deze Double Bill zie je twee afstudeervoorstellingen van theatermakers van zowel ArtEZ in Arnhem als de Toneelacademie Maastricht.

Brad Pitt: A Poster Boy For Manhood

Marieke Ornelis, regie aan de Toneelacademie Maastricht

Brad Pitt heet de bezoekers van zijn vernissage welkom, nu hij na jaren van oppervlakkige hollywoodromcoms, blockbusters en commercials zijn debuut maakt als beeldend kunstenaar in een echt museum.

Zijn welkomstwoord mondt uit in een monoloog, gericht aan alle mensen die al jaren in hem geloven en zonder wie hij nooit zo ver was gekomen. Maar wat is datgene waar zo stellig in geloofd wordt? Is het voorzichtig geconserveerde beeld van hem net zo massief als de sculpturen om hem heen, of juist een stuk brozer dan het lijkt?

In een humoristische monoloog wordt het beeld geschept van een man wiens zelfbeeld langzaam verbrokkelt. A Poster Boy For Manhood stelt de vraag hoe we ons tot de beelden om ons heen verhouden, en wat er gebeurt als die uit elkaar dreigen te vallen.

ABOUT RAOUL

Storm Parser, Toneelschool ArtEZ

"Binnenkort zal ik definitief theoretisch worden."

About Raoul is een kleurrijke en collage-achtige solo over de worsteling van een individu met de buitenwereld. Over het menselijke verlangen om de dingen te doorgronden, vorm te geven en tentoon te stellen. Raoul is verstrikt geraakt in de concepten in zijn hoofd. Deze voorstelling wordt een poging die te ontwarren, en weer naar het lichaam te luisteren.

Ooit was Raoul een klompje moleculen. Tot het leven zijn lichaam heeft volgepropt met onmogelijke gevoelens en gedachten. In een poging zichzelf en de medemens te begrijpen, klampt hij zich vast aan de theorie: wetmatigheden om de praktijk te bedwingen. Maar de werkelijkheid blijkt niet te controleren met wiskundige formules, en zelfs woorden zijn niet langer betrouwbaar. Raoul besluit om alles uit zijn lichaam te laten opereren. Dan zal hij eindelijk vrij zijn.

Over VERS

Zaal 3 werkt samen met een groot aantal opleidingen in Nederland. Dit doen we onder de noemer VERS. Soms komen studenten een week lang werken in onze studio's om aan het eind van die week hun werk te presenteren in onze kleinste, maar meest verrassende zaal. Weer een andere keer voeren jonge theatermakers hun voorstelling op, die ze op de academie hebben gemaakt.

Voor de studenten een uitgelezen kans om hun werk in een professionele omgeving te presenteren en voor het publiek een leuke manier om de makers van de toekomst te ontdekken.

Credits

About Raoul

Concept, spel en Muziek: Storm Parser
Begeleiding en eindregie: Sander Plukaard | Tekst: Paul Pourveur | Dramaturgie: Kyra Mol |Posterbeeld: Bram Flick

A Poster Boy For Manhood

Spel: Jurriaan Bruinier, Toto Van Stekelenburg, Shanaya Dap, Kyra Kay Van De Watering
Tekst en regie: Marieke Ornelis
Ondersteuning vormgeving: Laura Dreyer | Posterontwerp: Quinten Ornelis | Met dank aan: Tom Helmer en Bellevue Theater Amsterdam, Toneelacademie Maastricht, Frank Mineur, Mark Zwietink en Benjamin De Roover