De middag van het liefdesboek

Kees 't Hart
zo 15 jan - 15:00
zo 15 jan 2023
15:00
 • zo 15 jan 2023
  15:00
  Zaal 3, Den Haag
  De Constant Rebecqueplein 20A
  Geweest

Misschien heb je ze zelf nooit gelezen, maar je kent vast wel iemand die deze boeken gelezen heeft of nog steeds leest. Zodra je ze ziet liggen in de supermarkt met op de omslag een knappe gespierde man en een prachtige vrouw met lange haren, weet je al hoe laat het is: de Bouquetreeks boeken. Of ookwel bekend als liefdesromannetjes, pulpboekjes of the romance novel. Met titels als Haar liefste Wens, Een Kus van de Vijand en Kwellend geheim. Kees ’t Hart houdt van deze literatuur en is solidair met de lezers en schrijvers ervan. Hij schreef er het boek Pleidooi voor Pulp over en nodigt op 15 januari drie gasten uit om deze boeken te bespreken, doorgronden en misschien zelfs in het zonnetje te zetten. 

De middag van het liefdesboek

Wereldwijd worden deze boeken verslonden en er worden er jaarlijks honderden bijgeschreven. Waarom is dat zo? En wat bezielt schrijvers om ze te blijven schrijven? 

In De middag van het liefdesboek gaat 't Hart het gesprek aan met 3 gasten die allemaal op een bepaalde manier verbonden zijn met deze 'lectuurboeken'. Tijdens het afwisselende programma probeert presentator Kees 't Hart antwoorden te vinden op zijn vragen en te onderzoeken waarom deze boeken zo'n ongelofelijke aantrekkingskracht uitoefenen op miljoenen mensen.

De gasten 

 • Hans Jansen
  Hoofdredacteur van de Bouquetreeks in Nederland

 • Marjan Slob
  Filosofe en schrijfster van Foute Fantasieën (2007)
  Winnaar van de J. Greshoff-prijs 2022

 • Marijke Vos 
  Gerenommeerd schrijfster van o.a. Wedden dat ik blijf (2021) en Eens in je leven (2022)

De  muzikale intermezzo's worden verzorgd door zangeres en performer Anke Verschueren.