Theatercollege Joris Luyendijk

Zoveel Meer Dan Zeven Vinkjes
Haagsch College
ma 8 mei - 20:15
ma 8 mei 2023
20:15
  • ma 8 mei 2023
    20:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote zaal
    Geweest

Mannen zoals Joris Luyendijk domineren de wereld. Zij zijn de standaard waar iedereen zich naar moet voegen. Zij hoeven zich nooit in anderen te verplaatsen om hogerop te komen. Maar waarom geven we eigenlijk de macht aan de mensen met zo weinig levenservaring?

In de theateravond Zoveel Meer Dan Zeven Vinkjes neemt Joris de wereld van hem en zijn klassegenoten scherp en met zelfspot onder de loep. Hoe word je persoonlijkheid gevormd en vervormd wanneer je door je privileges allerlei levenservaringen mist?

Omdat Joris tot de drie procent meest geprivilegieerde mensen van Nederland behoort, kan hij van binnenuit vertellen hoe het is om eigenlijk alles mee te hebben. Joris’ verhaal rekent af met het comfortabele idee dat achtergrond en sociale klasse geen rol spelen in ons polderland én is een inspirerend pleidooi voor een nieuwe kijk op leiderschap.

Deze inspirerende en voor sommigen ongemakkelijke avond is ook voor jouw vriend, echtgenoot, broer, collega, baas of vader die diversiteit prima vindt “zolang het maar niet ten koste gaat van de kwaliteit.”

Podcast

In samenwerking met Uitgeverij Pluim en Joris Luyendijk, maakte Haagsch College de podcast Zeven Vinkjes. De eerste twee afleveringen zijn te beluisteren via de website, Apple Podcasts of je eigen favoriete podcast-app en hier onder: