Niels “Knelis” Meijer

Hamlet vs Don Quixote

Antiklimax
za 25 mrt - 20:30
za 25 mrt 2023
20:30
  • za 25 mrt 2023
    20:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A
    Geweest

We zijn allemaal nogal veel met onszelf bezig. We zijn onzeker, twijfelen aan de wereld, onszelf, aan goed en kwaad - we turen in het duister en hopen daar iemand te zien die op ons wacht, maar het blijft stil. En ondertussen branden de bossen af, de zeespiegel stijgt, de ongelijkheid groeit. Om wat voor helden vraagt deze wereld?

Hamlet versus Don Quixote is een duel tussen twee grootheden uit de westerse literatuur – tussen hoofd en hart, tussen egoïsme en idealisme. De een verdwijnt in eindeloze twijfel en onzekerheid, de ander verliest zich in zijn rotsvaste overtuigingen.

Wie te zijn, wie niet te zijn? Is ‘t nobeler de slagen en stoten van het noodlottig toeval - getroost en gesterkt door onze idealen - te bevechten, of muitend aan de vloed van moeilijkheden een eind te maken - te sterven, slapen… oftewel: to Hamlet or to Don Quixote… That’s the question!

Na de geslaagde bewerking van Peer Gynt trekken de makers van Antiklimax opnieuw twee grootheden uit de westerse literatuur-geschiedenis naar het hier en nu. Hamlet versus Don Quixote wordt een theatraal duel, waarin de spelers niet alleen deze personages maar vooral hun eigen persoonlijkheid op de proef stellen. Een energieke  dialoog waarin het persoonlijke en het theatrale elkaar voortdurend afwisselen.

Credits

Tekst David Westera, Koen van Seuren, Evalinde Lammers | Spel David Westera, Evalinde Lammers | Regie Koen van Seuren | Decor en kostuums Caz Egelie | Coproductie Grand Theatre Groningen