MORE HUMAN THAN HUMAN

WYF
za 25 feb - 20:30
za 25 feb 2023
20:30
  • za 25 feb 2023
    20:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Theatergezelschap WYF maakt een shiny science fiction over aliens, ingewikkelde wapens, ruimtereizen en emotionele uitbuiting.

In MORE HUMAN THAN HUMAN zien we hot singles in your area. WYF neemt je mee op een carrousel van chantage en machtsmisbruik. In deze ijskoude performance voeren onderhuidse dreiging en snoeiharde  techno de boventoon.

In een futuristisch rijtjeshuis krioelt het van de figuren op sprankelende schoenen en in smoezelige pakjes. Op deze illegale afwerkplek sluipen ze stilletjes rond zonder een uitgang te vinden. Wel krijgen ze een bonus voor onveilige seks. Dat dan weer wel.

In MORE HUMAN THAN HUMAN vraagt WYF zich af hoe normaliteit een dwangbuis kan worden. Regisseur Marieke Heerema doet artistiek onderzoek naar activisme en esthetiek. Hoe kan een onderwerp over uitbuiting geen activisme worden maar kunst blijven? Marieke doet momenteel artistiek maak-onderzoek aan de Master in Theatre van Toneelacademie Maastricht.

Over WYF

WYF maakt performances waar je wakker van ligt. Ze gaat op zoek naar onderwerpen die de menssoort liever in haar kelder bewaart. Maar wyf doesn’t give a shit. Ze daalt af in de krochten van de samenleving en stelt vragen. De onderwerpen die zij tentoonstelt zullen aan je blijven knagen. Met een dosis donkere humor maakt zij nachtmerrie-achtige sprookjes. Zij maakt fysieke performance en installatie ineen- een combinatie tussen podiumkunsten en beeldende kunst.

Credits

Regie/concept Marieke Heerema
Dramaturgie Iris Spanbroek
Spel/dans Marouan Bendehmane, Daniëlle Huyghe en Martijn Schrier
Muziek Simeon van Tongeren
Decorontwerp Floris Barnhoorn
Techniek Niels Ermstrang
Productie Merel de Vries