See your heart as a rhythm

Joske Koning | Jasper Stadhouders
do 15 dec - 20:30
do 15 dec 2022
20:30
  • do 15 dec 2022
    20:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Je hart is een ritme. Een constante groove die veranderlijk is. Net als de liefde. Ontdek de pulse van je eigen hart in een openhartig concert waarin dit excentrieke duo zich met free-jazz, improvisatie en fysieke performance overgeeft aan de transformaties van het hart.

See your heart as a rhythm is de nieuwe voorstelling van Joske Koning; deze up-and-coming theatermaker, actrice en zangeres maakt urgente, taboedoorbrekende, integere performances. In dit project werkt ze met Jasper Stadhouders, een van de meest uitdagende gitaristen in de hedendaagse jazz -en improvisatiemuziek. 

Ze leggen hun hart op tafel en gaan opzoek naar nieuwe vormen voor de relatie tussen man en vrouw. Want als die verandert, verandert de wereld.

Dit concert is grotendeels geïmproviseerd. Met technieken uit de free-jazz en beïnvloed door rock, pop, groove en polyritmiek creëren ze iedere avond een unieke muzikale trip. Geen concert wordt hetzelfde, geen moment zal zich herhalen. Net als de liefde zelf.

Over Joske Koning

Joske Koning (1989) studeerde af aan Toneelacademie Maastricht(2011) en T.I.M.E. master of musictheatre van de Veenfabriek en het Koninklijk Conservatorium (2014). Ze maakte DogWoman en is deel van muziektheatercollectief King Sisters, met haar zussen Annelie en Marthe Koning. Ze maakten Song of the Sisters (Best of Fringe 2018), Talking Songs en Rebuilding a voice. Met Jasper en Marcos Baggiani vormt ze poetryband the Selfkickers.

Over Jasper Stadhouders

Jasper Stadhouders (1989) speelt elektrische en akoestische gitaar, mandoline en basgitaar. Hij is improvisator, componist, bandleider en concertorganisator. Zo richtte hij in 2015 de PolyBand op, die met een groeiende vijver aan muzikanten en in wisselende grootte en bezetting speelt. Speelt hij in meerdere avontuurlijke jazz- en improvisatiegroepen. En componeert en speelt hij voor theatergroepen zoals De Warme Winkel. Hij heeft in Amsterdam en Berlijn zijn basis en speelt overal ter wereld.

Credits

Idee, creatie, zang, spel: Joske Koning | muziek en spel: Jasper Stadhouders | coaching: Mara van Vlijmen | productie: Ginger Verhagen | techniek: Woody Killibarda | uitvoerend producent: Productiehuis Hollandse Luchten i.s.m. Zaal 3 Den Haag  | mede mogelijk door: Alkmaar Maakt Het & Dioraphte Fonds