Elodie Vreeburg

See your heart as a rhythm

Joske Koning & Jasper Stadhouders
di 28 mrt - 20:30
di 28 mrt 2023
20:30
  • di 28 mrt 2023
    20:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

De klank van het hart is het vertrekpunt voor theatermaker/zangeres Joske Koning en gitarist/improvisator Jasper Stadhouders. Geïmproviseerde muziek en performance vallen verrassend samen. Dit eigenzinnige duo doet een speels en nieuw voorstel voor de relatie tussen man en vrouw.

See your heart as a rhythm is de nieuwe voorstelling van actrice, zangeres en theatermaker Joske Koning. Toen haar hart brak wou ze weten waaròm die relatie niet meer paste. Ze onderzocht (westerse) culturele patronen tussen man en vrouw. En raakte gefascineerd door de constante transformatie van de liefde.

Ze vormt een duo met Jasper Stadhouders, één van de meest uitdagende gitaristen in de hedendaagse muziek en improvisatie. Zijn verrassende spel gaat van rauwe klanken, tot noise tot virtuoze melodieën.

Samen doen ze denken aan een vintage performance duo in dit radicale, soms raadselachtige stuk. Met de speelvloer als metafoor voor het hart trekken ze je mee in hun wereld van hartenklop, heartbreak, hartenwens en heling.

In de media

De voorstelling is uitgelicht door de Haagse hedendaagse jazzorganisatie ProJazz

Over Joske Koning

Joske Koning (1989) studeerde af aan Toneelacademie Maastricht(2011) en T.I.M.E. master of musictheatre van de Veenfabriek en het Koninklijk Conservatorium (2014). Ze maakte DogWoman en is deel van muziektheatercollectief King Sisters, met haar zussen Annelie en Marthe Koning. Ze maakten Song of the Sisters (Best of Fringe 2018), Talking Songs en Rebuilding a voice. Met Jasper en Marcos Baggiani vormt ze poetryband the Selfkickers.

Over Jasper Stadhouders

Jasper Stadhouders (1989) speelt elektrische en akoestische gitaar, mandoline en basgitaar. Hij is improvisator, componist, bandleider en concertorganisator. Zo richtte hij in 2015 de PolyBand op, die met een groeiende vijver aan muzikanten en in wisselende grootte en bezetting speelt. Speelt hij in meerdere avontuurlijke jazz- en improvisatiegroepen. En componeert en speelt hij voor theatergroepen zoals De Warme Winkel. Hij heeft in Amsterdam en Berlijn zijn basis en speelt overal ter wereld.

Credits

Idee, creatie, zang, spel: Joske Koning | muziek en spel: Jasper Stadhouders | coaching: Mara van Vlijmen | productie: Ginger Verhagen | techniek: Woody Killibarda | uitvoerend producent: Productiehuis Hollandse Luchten i.s.m. Zaal 3 Den Haag  | mede mogelijk door: Alkmaar Maakt Het & Dioraphte Fonds