Sofie Knijff

A Masterpiece

Het Zuidelijk Toneel | Dennis Vanderbroeck
vr 10 feb - za 11 feb
vr 10 feb 2023
-
za 11 feb 2023

In samenwerking met NEST Den Haag presenteren we de voorstelling A Masterpiece van Dennis Vanderbroeck. Deze voorstelling speelt in kunstinstelling NEST in het Energiekwartier in Den Haag, naast Zaal 3. 

In de performance A Masterpiece probeert Dennis Vanderbroeck een meesterwerk te maken. Aan de hand van performances van zijn helden, van Yves Klein en Bruce Nauman tot Tina Turner, poogt Dennis om via hun genialiteit te komen tot die van hemzelf. Met de stem van zijn vader, 61 jaar en de ziekte van Alzheimer, als zijn handleiding. Zijn vaders voortschrijdende vergeetproces als race tegen de klok. Een wedstrijd om zelf nooit vergeten te worden.

De handelingen van de re-enactments van zijn helden worden ingesproken door Dennis en zijn vader. Een vader die zijn zoon probeert te helpen met het maken van zijn eigen meesterwerk. Een dialoog over kunst, herinneringen en het verdwijnen daarvan. A Masterpiece is een oefening in loslaten, opgroeien en ouder worden. Een performance die ons leert hoe kunst ons leven kan redden en omgekeerd. 

Credits

Concept Dennis Vanderbroeck
Performance Dennis Vanderbroeck, Marco Vanderbroeck
Co-creatie Suze Milius
Licht Varja Klosse
Geluid Roman Hiele
Kostuum Rebekka Wormann
Campagnebeeld Sofie Knijff