HET ZEUSCOMPLEX

Double Bill | De oude man en de zee & HET ZEUSCOMPLEX

Bogi Bakker | Seppe Salomé
Festival Gemaakt On Tour
do 20 okt - 19:30
do 20 okt 2022
19:30
  • do 20 okt 2022
    19:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Festival Gemaakt is het afstudeerfestival van de Toneelacademie Maastricht. Met deze spin-off, Festival Gemaakt ON TOUR, vliegen de jonge theatermakers van lichting 2022 uit tot ver buiten de Limburgse grenzen. Vier jaar lang hebben ze zich opgesloten. Nu kruipen ze hun klooster uit om de theaters van Nederland te veroveren. 


De Toneelacademie staat bekend om het opleiden van innovatieve jonge makers. Tijdens Festival Gemaakt ON TOUR is deze ambitieuze generatie performers, regisseurs, scenografen, kostuumontwerpers en acteurs voor het eerst te zien door het hele land. Kun je niet kiezen? Koop dan een passe-partout voor de hele week ♥️


PASSE-PARTOUT

De oude man en de zee

Bogi Bakker

Een oude visser in een klein bootje vangt een enorme zwaardvis, die hem richting open zee sleurt. Drie dagen lang houdt hij de vislijn op spanning. Wie heeft nu wie gevangen? De worsteling met de eindeloosheid van tijd en landschap, een uitgeput lichaam en een gevecht op leven of dood verbindt de vis en de visser. Maar uiteindelijk moet één van de twee het gevecht opgeven.

Door verstedelijking maken we de kracht van de natuur haast niet meer mee. In Nederland zijn we trots op onze fragiele controle over het water. We voelen ons groot en onschendbaar. De oude man en de zee laat je weer nietig voelen ten opzichte van de natuur.

Wat gebeurt er als we wel aan haar zijn overgeleverd?

Is de bescherming die de stad ons biedt een vooruitgang, of een valkuil?

HET ZEUSCOMPLEX

Seppe Salomé

Zou iedereen niet voor een dagje een Griekse god willen zijn? Elegant, sterk en oppermachtig? En zou je dan Athena, Poseidon, of meteen de grootste god van hen allen willen zijn? In HET ZEUSCOMPLEX volgen we Zeus, de oppergod, die zich een weg baant door mensen en wezens die van alles van haar verlangen. Ze is fierce, krachtig, onverslaanbaar. Haar kracht lijkt onmiskenbaar. Maar wat als dit allemaal een mythe blijkt te zijn?

Met HET ZEUSCOMPLEX doet Seppe Salomé samen met zijn team onderzoek naar het idoliseren van popiconen en maartschappelijke leiders. De performance is een hybride vorm tussen een popconcert en een theatervoorstelling. Een klein uitstapje waarin je meegenomen wordt in een wereld vol muziek en magie.

Een feestje in de club met dansjes en traantjes, koud bier en bad bitches.

 

Een beeldende voorstelling die de verhouding tussen mens en natuur onderzoekt en een hybride tussen popconcert en theater

 

 

Over Bogi Bakker

Het werk van deze regisseur en lichtonwerper vertrekt vaak vanuit een kinderlijke verwondering. Die verwondering wordt gevoed door een verlangen naar het onbekende. Het avontuur, met op de achtergrond de grote natuurkrachten. Vaak ontstaan er poëtische beelden uit een combinatie van knullige houtje-touwtje constructies én technologische middelen.

Over Seppe Salomé

In zijn werk zoekt Salomé een muzikale manier om zowel maatschappelijke en persoonlijke thema’s, als escapisme of acceptatie en de zoektocht daarnaar aan het daglicht te brengen. Met popcultuur, drag, de queercommunity, clubleven en een willekeurige fascinatie voor Griekse mythologie als referentiekader, zoekt hij hedendaagse vertelvormen die het publiek meenemen in een nieuwe wereld. In de vaak lichte en speelse vorm is spelplezier en muzikaliteit het belangrijkste. Epische beelden, gezongen teksten, eigen gecomponeerde muziek en high-fashion kostuums passeren dan ook vaak de revue.

 

Credits

De oude man en de zee

Regie: Bogi Bakker
Spel: Jawi Bakker | In samenwerking met: Victor Olivier | Regieassistentie en muziek: Wieger Meulenbroek |  Dramaturgie: Merith Smals | Kostuum: Nine van Weert | Pop: Franzi Leonie Keller | Begeleiding: Kris Cuppens | Naar het boek van: Ernest Hemmingway

HET ZEUSCOMPLEX

Regie en songs: Seppe Salomé
Tekst: Daniël Klunder | Muziek: Pepijn van den Berg | Kostuums: Jules Verner | Spel: Charlotte Dommershausen, Roman Brasser, Alicia Boedhoe & Pádraig Turley | Begeleiding: Anne van de Wetering