De Geopolitieke EindejaarsShow

BNR’s Boekestijn en De Wijk nemen 2022 door
di 20 dec - 20:15
di 20 dec 2022
20:15
 • di 20 dec 2022
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote zaal
  Geweest

2022 staat helemaal in het teken van een de oorlog in Oekraïne. Sinds 24 februari van dit jaar is de toekomst van Europa en dus ook die van ons voorgoed veranderd. Hoe heeft het zover kunnen komen? En wat staat ons nog te wachten?

Tickets voor de zaal zijn inmiddels uitverkocht, maar het is nog wel mogelijk om de voorstelling als livestream te bekijken! Meer informatie en tickets via Haagsch College:

Tickets livestream

In De Geopolitieke EindejaarsShow nemen Rob de Wijk en Arend Jan Boekestijn op karakteristieke wijze de belangrijkste gebeurtenissen op het wereldtoneel door. Met messcherpe en nuchtere analyses, maar ook met de kenmerkende gemoedelijkheid blikken Rob en Arend Jan, onder leiding van Hugo Reitsma, terug op een historisch jaar.

In deze avondvullende spin-off van de succesvolle BNR-podcast gaan ze in gesprek met het publiek en dagen ze de bezoekers uit voor een quiz. Mis deze speciale eindejaarsshow dus niet!

 • Rob de Wijk is hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden, oprichter van het HCSS en auteur van onder meer De Slag om Europa
 • Arend Jan Boekestijn is als historicus oa verbonden aan de Universiteit Utrecht en oud-Kamerlid
 • Hugo Reitsma is presentator en verslaggever bij BNR Nieuwsradio