Een muzikale middag met de familie Bach

Musica Poetica
zo 26 mrt - 11:00
zo 26 mrt 2023
11:00
  • zo 26 mrt 2023
    11:00
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Paul Steenbergen Foyer

Geniet op zondagochtend van 'vergeten' muziek uit de Renaissance en Barok met het gezelschap Musica Poetica. Onder de bevlogen leiding van klavecinist, dirigent en componist Jörn Borsen spelen zij met originele instrumenten en geïnformeerd door de historische context met musici van over de hele wereld. Tussen de muziek door vertelt Borsen met enthousiasme over de instrumenten, muziek en wat ervoor nodig is om deze muziek levend te houden en te (blijven) spelen.

Musica Poetica speelt vier concerten per jaar, allemaal in de klassieke foyers van de Koninklijke Schouwburg.

Een muzikale middag met de familie Bach

Het is bekend dat de grote Bach-familie van musici regelmatig bijeenkwam om muziek te maken in zowel grotere als kleinere familiekringen. Er waren ook regelmatig gasten aanwezig.

Deze zondagochtend geeft Musica Poetica een inkijkje in hoe een muzikale middag met de Bachs eruit zou kunnen hebben gezien, of liever gezegd geklonken. Naast sonates voor viool en klavecimbel van Bachs vader worden ook enkele van de mooiste werken van zijn zonen Carl Philipp Emanuel, Johann Christoph Friedrich en Johann Christian voor dwarsfluit, cello en clavichord gepresenteerd. Evenals enkele aria's die Bach schreef voor zijn geliefde vrouw Anna Magdalena.

Omdat de koffie uiteraard niet mag ontbreken, ben je uitgenodigd ervan te genieten tijdens het concert.