SIXTH

Priscilla Vaudelle | Frascati Producties | Lost Project
wo 9 nov - 19:30
wo 9 nov 2022
19:30
  • wo 9 nov 2022
    19:30
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Sixth is verdwenen. Het laatste wat men van haar heeft gezien is een duistere post op een van haar socials.

In een theatrale podcast - live voor publiek - maken wij kennis met drie hosts. Ze praten over hét nieuws waar íedereen een mening over heeft: de verdwijning van Sixth. Met songs, facts, persoonlijke ontboezemingen en vuige insta-comments nemen Rox, Lika en Sparkle het publiek mee in een talkshow rond de huidige schoonheidshype van opgespoten billen en gezwollen lippen.

Met The Sixth Sessions presenteerde Priscilla Vaudelle in het voorjaar van 2022 haar vooronderzoek van SIXTH, een audiovisuele voorstelling die aanklacht doet tegen het moderne schoonheidsideaal.
Online bewerken jonge vrouwen massaal hun selfies met filters. Offline moet ook hun eigen lichaam er nu aan geloven, soms zelfs met fatale afloop. Van borstimplantaten en lipfillers tot aan all inclusive-Brazilian Butt Lift (BBL) groepsreizen naar Turkije. Wie mooi is heeft liefde, succes, geld, zelfvertrouwen en vrienden. Ooit haalden wij ons schoonheidsideaal van de televisie of een tijdschrift. Nu de wereld in onze telefoon zit, zetten stijliconen als Kim Kardashian en Nicki Minaj de toon.

Over Priscilla Vaudelle

De Amsterdamse theatermaker Priscilla Vaudelle (1982) studeerde in 2013 aan de ATD. Tijdens haar studie richtte zij het collectief LostProject op. In haar werk geeft Priscilla zichtbaarheid aan mensen en verhalen die doorgaans geen podium vinden. Met snelle montages, muziek, spoken word, rap en dans zet ze de toon voor verhalen die recht uit het hart van de stad komen: krachtige, universele voorstellingen, over actuele thema’s als identiteit, seksualiteit, sociale druk en opvoeding, die veel weerklank vinden bij een divers publiek. Vaudelle maakte eerder met een zeer overtuigende jonge cast Man Down (2018) en The World Is Yours (2019). Vanaf 2019 is Vaudelle verbonden aan Frascati Producties. Onlangs creëerde zij de muzikale voorstelling BIMS, die vanaf januari 2022 op tournee is. In BIMS volgen we het verhaal van een groep jonge Bijlmerbewoners, vechtend tegen gentrificatie en racisme.

Credits

concept en regie Priscilla Vaudelle | met Ro Verwey, Giefa Sparkle, Marrassa Naingie | compositie en muziek Alvin Lewis en Patrick Mijnals