La Grande Finale

Emma Linssen, Dinda Provily
zo 2 okt - 15:00
zo 2 okt 2022
15:00
  • zo 2 okt 2022
    15:00
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A
    Geweest

“Wat men wil is de beweging van het leven bevriezen en als dingen in de tijd rusten. Maar dan ontken je de dood. Bestaan is voorbijgaan. Zijn is tijdelijk. Niets blijft, niets.” 

In La Grande Finale vragen Dinda en Emma naar de zin van de dood. Is de eindigheid van betekenis voor het leven? Wat is het gewicht van een leven dat voorbijgaat? Ze gaan te rade bij twee grote dode filosofen die op dit punt lijnrecht tegenover elkaar stonden. Martin Heidegger en Jean-Paul Sartre. Misschien weten zij inmiddels meer. In de houten hut van de Duitse Heidegger kruipen Dinda en Emma in de geest van de twee filosofen. Onder het genot van een Zuid-Duitse schnaps barst het los. Een filosofisch duel tussen twee herrezen wijsgeren over de zin of onzin van de dood. La Grande Finale is een voorstelling voor iedereen die ooit dood gaat.

Filosofie op de planken

Mijn scriptie komt tot leven in La Grande Finale.

Emma Linssen in Trouw

In de media

Begin dit jaar werd Emma geïnterview door Trouw over de voorstelling:

Actrice Emma Linssen hoopte met Sartre en Heidegger van haar doodsangst af te komen

Over de makers

Emma Linssen en Dinda Provily studeerden beiden af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Na de toneelschool begon Emma aan haar studie filosofie in Nijmegen. Ze schreef haar masterscriptie over de dood in het denken van twee existentialistische denkers, Martin Heidegger en Jean-Paul Sartre. Deze scriptie zette zij samen met Dinda om tot een script. Een toneelvoorstelling waar filosofie en verhalen samenkomen.

Credits

concept Emma Linssen | spel Emma Linssen en Dinda Provily | eindregie Babette Engels | advies Laura Minderhout, Paul Slangen, Jos Groenier, Martijn Nieuwerf, Jurjen Zeelen, Femke Arnouts

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten en het Groeispurtfonds Nijmegen.