JA! Tegen het avontuur van de kunst

Poëziefestival in Zaal 3
vr 2 sep - vr 9 sep
vr 2 sep 2022
-
vr 9 sep 2022
 • vr 2 sep 2022
  -
  vr 9 sep 2022
  Zaal 3, Den Haag
  De Constant Rebecqueplein 20A
  Geweest

Van vrijdag 2 t/m vrijdag 9 september starten we in Zaal 3 het nieuwe seizoen met een week vol poëzie en spoken word. In samenwerking met Explore the North hebben we een bijzonder en afwisselend programma samengesteld met o.a. Chagall, Daniëlle Zawadi, Joost Oomen & Kruidkoek, Dean Bowen en de Poezieboys. Kun je niet kiezen? Dat snappen we! Daarom verkopen we een passe-partout voor de hele festivalweek voor € 40. Klik hier rechts op tickets om een passe-partout te kopen. Losse voorstellingstickets koop je hieronder. 

Programma 

Unlocked door Chagall | vr 2 & za 3 sep

Popmuziek in een synergetische lichtinstallatie. Zangeres & producer Chagall zingt, speelt en beweegt zich in de installatie die zich als een netwerk van lichtgevende neuronen om haar heen vormt.

Double Bill: Poetry Circle & Alstublieft, Zawadi | zo 4 sep

Poetry Circle Nowhere is hét landelijk platform voor schrijvende performers en performende schrijvers. In 2018 kenmerkte de Raad voor Cultuur hen als “het belangrijkste podium voor talentontwikkeling op het gebied van spoken word”.

Spoken word artiest Daniëlle zal voordrachten en verhalen delen rondom vriendschap, ouder worden, womanism, zelfacceptatie en natuurkunde.

Double Bill: Vruchtjes Eten & Tuut Tuut Kwantumschuim door Joost Oomen & Kruidkoek | ma 5 & di 6 sep

Joost Oomen & Kruidkoek spelen op maandag 5 en dinsdag 6 september maar liefst twee voorstellingen achter elkaar. Eén voorstelling over de ruimte (Tuut Tuut Kwantumschuim). Of preciezer, een voorstelling over de ruimte waar de mens niet aanwezig is én een voorstelling zonder verhaallijn, zonder moraal, maar met kleuren en vruchten in een hecht en gelijkwaardig huwelijk van muziek en poëzie (Vruchtjes Eten). 

Poeziebar door de Poezieboys | wo 7 sep 

Jos Nargy en Joep Hendrikx brengen samen de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op de legendarische avond in 1966 van Simon Vinkenoog in Carré. Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

Poetic Resistance | vr 9 sep

Poetic Resistance is een opstandige kruisbestuiving tussen vier jonge, getalenteerde makers. Muzikant en kunstenaar Willie Darktrousers en performers Martin Rombouts, Maxime Garcia Diaz en Dean Bowen steken de koppen bij elkaar voor splinternieuw werk over woede en verzet. Ze zijn boos en dat zullen jullie weten! Deze rebellen blazen je omver met een razende interactie tussen woord en geluid.