TussenTijdCapsule (5+)

Schippers&vanGucht
wo 26 okt - za 29 okt
wo 26 okt 2022
-
za 29 okt 2022

"Grote mensen zijn niet alleen maar slimmer, ze verliezen ook veel terwijl ze groter worden." - Eva, 11 jaar, over volwassenen


NRC benoemde TussenTijdCapsule als 'beste voorstelling van 2021' in de categorie jeugdtheater.


Nieuwsgierig wat jij onderweg naar de volwassenheid verloren bent? Herinner jij je nog hoe spannend het is om in iets onbekends te klimmen en een beetje te verdwalen? In de TussenTijdCapsule hopen we -met de hulp van onze kleine compagnons- een raam open te zetten in je geheugen.

Ergens tussen hier en de toekomst, tussen heden en verleden, tussen toen en net, ligt de TussenTijd. Een scheur in de muur, een hink-stap-sprong in de tijd. Omdat sommige dingen niet netjes op chronologische volgorde gebeuren, maar naast elkaar kunnen bestaan. Jij bent je ik nu, maar ook je ik van toen ooit, en de ik die je later wordt. Door in de TussenTijdCapsule te stappen begrijp je vast wat we bedoelen. Laat je door de tijdreizigers van Schippers&VanGucht begeleiden in de trip van je leven.

Wat is De TussenTijdCapsule

De TussenTijdCapsule is een kubus van 3,60m x 3,60m x 3,60m met drie verdiepingen. Je betreedt de Capsule samen, een volwassene en een kind. Via een laddertje klauter je naar de ingang en eenmaal binnen word je door vele Kleine Meesters op kleine verdiepingen door de verbindingsmachine heen begeleid. Hier zijn kinderen als vissen in het water en kruipen volwassenen onhandig rond. Je hebt een kind nodig om je door de gangen van de installatie te leiden en je te helpen herinneren hoe je dat ook alweer deed: ontdekken.

In de media

NRC benoemde TussenTijdCapsule als 'beste voorstelling van 2021' in de categorie jeugdtheater:

"Deze fenomenale theaterinstallatie vormde het absolute hoogtepunt van het jeugdtheaterjaar. Er zijn wel vaker theatermakers die je beloven je weer even kind te laten voelen, maar Schippers & Van Gucht slagen er daadwerkelijk in: in slechts tien minuten weten ze je zowel steeds te verrassen als diep te ontroeren." 

"Zo weten Schippers&VanGucht de verschillende elementen van de kindertijd in een luttel kwartier enorm voelbaar te maken, waardoor je zowel barstend van spelplezier als overmand door emotie weer de installatie uitroetsjt." - Theaterkrant

Festival De Betovering

 

Deze voorstelling is te zien tijdens Festival De Betovering in de herfstvakantie! Van vrijdag 21 t/m zaterdag 29 oktober zie je de leukste familievoorstellingen en kan je meedoen met workshops en gratis programma's. Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is?

bekijk programma

Credits

concept Schippers&VanGucht | video Wannes Cré | sounddesign Joeri Cnapelinckx | showcontrol Daan Hazendonk | performers Charles Pas, Bodine Sutorius, Dwayne Toemere, Mustaf Ahmeti, Karolien Verlinden, Myra Bodian | Bouw TussenTijdCapsule Einstein Design | productieleiding Joanne Mensert | zakelijke leiding Dorine Cremers | campagnebeeld © Wannes Cré | teaser Cleo Julia Mullis